<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Lag en aktivitetsdag for flyktninger! Bisnode har gjort det, med suksess

”Har du lyst til å gi mennesker i en svært tøff situasjon en god opplevelse, så har du muligheten nå”, var meldingen de Bisnode-ansatte fikk. Og responsen lot ikke vente på seg. Aktivitetsdagen for flyktningbarn den 3. desember ble en varm, unik opplevelse.

 

Flyktninger-Bisnode-Norge Klar for aktivitetsdag med Bisnode.

Barn fra null til atten år

To grupper barn fra Dikemark asylmottak deltok på aktivitetsdagen 3. desember: Barn fra null til ti år med foreldre – og barn fra ti til atten år, uten foreldre. I forkant samlet Bisnode-ansatte inn klær, leker og julegaver til mottaket. Det ble også laget velkomstposer med mye spennende til barna: Nyttige ting som luer og votter, men også godteri og drikke.

Barn trenger positive opplevelser

Barn som har opplevd mye vondt og vært på flukt, trenger å oppleve noe positivt. Å ha det gøy. Barn skal få være barn. Også disse barna. Og mange Bisnode-medarbeidere ønsket å delta for at disse barna skulle oppleve noe flott, noe de vil huske og gi dem gode minner – i en ellers tøff hverdag.

Aktivitetsdagen er kommet for å bli

– Bisnode har bestemt seg for å arrangere slike aktivitetsdager en til to ganger i året, forteller Øystein Aksel Hagelid, direktør SMB i Bisnode Norge. – Som en del av en integreringsprosess kan slike arrangementer utgjøre en viss forskjell. Vi vil derfor også utfordre de av våre kunder som har muligheten til å vurdere lignende arrangementer, sier Øystein Aksel Hagelid. 

Morro for store og små. Morro for store og små.

Godt tilpasset program

De minste barna startet i Leo’s lekeland i Bærum og koste seg med sklier, ballbinger og mye mer. Etter noen lekne timer gikk ferden til Peppes Pizza i Asker, før barna ble kjørt tilbake til mottaket. De større barna startet i Spikersuppa med en runde i pariserhjulet – etterfulgt av skøytetrening på isen. Noen voksne tok en rusletur, før alle koste seg høylydt på restaurant. Dagen ble avsluttet med en svært engasjerende runde på bowlingbanen.

Mange positive effekter

Hagelid understreker det positive som ligger i at Bisnode-medarbeiderne får gi både av sin arbeids- og fritid . Selv om motivasjonen bak dette prosjektet var å hjelpe medmennesker i en tøff situasjon, opplever han at den interne effekten i Bisnode heller ikke er ubetydelig; å føle at man får være med å gjøre en forskjell er svært positivt for lagånden. 

Dikemark-3-230-n Alltid gøy å ri på en sebra.

Samtidig opplevde man at også flyktningene ble bedre kjent med hverandre og etablerte bånd, noe som ikke er like lett i et stort mottak, og gjør at denne dagen også kan lette tilværelsen noe i tiden etter selve arrangementet.

Snakket flytende norsk etter 2 måneder

– At en tre-fire år gammel flyktningjente som har vært i Norge i kun 2 måneder snakket nesten flytende norsk, var bare én av mange fine opplevelser. Smil og latter var godt å oppleve, selv om det ble et lite, stille skifte da turen gikk tilbake til mottaket, sier Hagelid. 

Øystein-Hagelid-Bisnode – Alle var strålende fornøyde med aktivitetsdagen, sier Øystein Aksel Hagelid i Bisnode.

Strålende fornøyde deltakere

– Tilbakemeldingen fra mottaket på Dikemark var udelt positiv, forteller Øystein Aksel Hagelid. – Alle asylantene de hadde snakket med var strålende fornøyde og syntes at de hadde hatt en helt fantastisk dag. Mottaket opplevde oss dessuten som ryddige og ekte og ville gjerne samarbeide mer med oss i fremtiden. Når vi nå oppfordrer våre kunder til å gjøre noe tilsvarende vil jeg gjerne understreke at et slikt arrangement ikke behøver å koste så mye, det sentrale er å skape en arena for adspredelse og samvær, være seg piknik og leker i parken eller aking og grilling i snøen.

Motta våre nyeste blogginnlegg!