<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Årets julegave: Kjøp middag og gled en som gruer seg til jul

Hver jul støtter Bisnode en humanitær organisasjon – i stedet for å kjøpe julegaver til kundene. I år gjør vi det på en ny og spennende måte: Vi kjøper 500 middager av Kirkens Bymisjon. Hver middag koster 40 kroner. Gi din støtte her.


Middag som monner og gleder

Kirkens Bymisjon serverer middag til mennesker i rus- og gatemiljøene over hele landet. I juleaksjonen «Gled en som gruer seg til jul» oppfordrer Bymisjonen alle til å hjelpe dem med å spre glede til mennesker som sliter, ved å bidra med middager.

KB-Gled-en-til-jul

Et livsviktig måltid

Hundrevis av rusavhengige viser sin sårbarhet på åpen gate. En åpen kafédør og fellesskap rundt et måltid er livsviktig for mange. Bymisjonen serverer næringsrik mat til gjestene sine. Det styrker gjestenes helse og forebygger underernæring, sykdom og overdosedødsfall.

Hadde ikke overlevd

­­– Her er det varm kvalitetsmat hver dag. Jeg har jo ikke råd til å lage sånne fine middager selv, sier en av Bymisjonens stamgjester. – Jeg hadde ikke overlevd, hvis det ikke var for disse spisestedene. Overlevd, så alvorlig er det. – Det er det som har redda meg, sier en annen stamgjest.

Fellesskap er viktig for alle

God mat er en god ramme for å spise sammen. De beste stundene vi har, er ofte rundt bordet med venner og familie. – Fellesskapet er like viktig for våre gjester fra rus- og gatemiljøet, poengterer Bymisjonen. Om ikke enda viktigere. Jula blir en ekstra tung og vanskelig tid for mange av våre gjester.

KB-jul-2014

Den verste tiden

– Jul og påske er den verste tiden for oss rusavhengige, da er det ikke folk å snakke med. Alt er stengt, alle er opptatt med familie og alt mulig, og vi er helt aleine. Men det går ikke an å være aleine ute på gata, det går bare ikke det, sier en av stamgjestene.

Bli med – gjør en forskjell!

Ingen av Bymisjonens gjester har ønsket seg et liv på siden av samfunnet. Alle drømmer om en bedre hverdag. Bli med på å skape den. Ved å sende en sms med kodeord GLEDE til 2490 gir du to middager våre gjester (80,-). Med din støtte kan Kirkens Bymisjon tilby varm mat og varme fellesskap til enda flere.

Les også: Mjøndalen Fotball gir 275 middager til juleaksjonen

Om Bymisjonen

Kirkens Bymisjon er en åpen og inkluderende organisasjon som arbeider i over 20 byer i Norge, blant mennesker som strever med hverdagen på ulike måter. Les mer her

Bymisjonens visjon

Ingen er bare det du ser. Vi ønsker at våre brukere og gjester skal finne tilbake til egne ressurser, drømmer og håp. Vår visjon er at menneskene i byen skal erfare respekt, rettferdig og omsorg. Derfor er også slagordet vårt «Rom for alle».

Gi din støtte til Kirkens Bymisjon her

Kilde: Kirkens Bymisjon. Bilder: Kirkens Bymisjon.

Motta våre nyeste blogginnlegg!