<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Smarte data i din hverdag røper eksakt hvem du er

Vet du hvilke digitale spor du legger igjen etter deg? Dine ett-tall og nuller forteller eksakt hvem du er – og hva du kan lokkes til å kjøpe. Når dine digitale fotavtrykk forvandles til smarte data, fins det en urovekkende sjanse for at markedsførere får deg til å åpne lommeboka.

House-of-Bisnode-200

Du sjekker "Breaking Bad" på Netflix

... og øyeblikkelig vet Netflix at du etterpå vil sjekke den nye House of Cards-sesongen. Streamingtjenester og e-forhandlere forstår stadig bedre hvem du er, for eksempel ut fra hva andre som har sjekket Breaking Bad er interessert i. Har du tenkt over at e-forhandlere nå til dags ofte foreslår en ekstra, mindre vare som du kan legge til like før du sjekker ut fra nettsiden?

Les også: Nettdating: Smarte data gjør kjærlighet til big business

Du handler til fredagskosen

Kjøper du chips på fredag, er sjansen stor for at du vil kjøpe chips også neste fredag. Dette kan dagligvarekjeder bruke til å pushe skreddersydde tilbud til deg på e-post, apper eller reklamefoldere i postkassen. Dette er mulig så lenge du skanner ditt medlemskort i butikken, slik at de vet hvem du er. Med riktig tilbud får de deg kanskje til å kjøpe dipp også.

Les også: Hans Rosling – kongen av smarte data

Restaurant-200-smarte-data-Bisnode

Du klager på været

”Huff, kjedelig med regn, nå blir jeg våt.” Facebook er proffer på å lokke frem smarte data fra big data. Når du statusoppdaterer, skanner de etter ”cues” – termer/uttrykk som de kan bruke for å sende relevante annonser til deg. Klager du på regn i statusoppdateringen din, kan du regne med at du snart får se annonser fra foretak i nærheten som selger paraplyer og regnjakker.

Du googler restauranter

Googles virksomhet bygger på å finne, registrere, spare og sortere anvendbar informasjon om oss som bruker tjenesten. Google jobber knallhardt med å foredle big data til smarte data – for å kunne løse brukernes problemer. Det tydeligste eksempelet på hvordan de får frem smarte data, er ganske enkelt at de ser hva du søker etter og hvor – og deretter sender annonser til deg på grunnlag av det. Søker du etter vietnamesisk suppe i et bestemt område, vises den vietnamesiske restauranten i nærheten som betaler mest for å vises på nettopp det søkerordet.

Les også: Dataanalyse – den nye måten å forstå kundene dine på

Instagram-Bisnode

Du takker av en kollega

Akkurat nå fins det over 20 milliarder bilder på Instagram. Fra denne enorme mengden gjelder det for Instagram (Les: Facebook, som eier Instagram) å vaske frem informasjonsperler for å kunne tjene penger. Sannsynligvis analyseres disse bildene etter hvem som er med og hva de viser. Facebooks algoritmer sies å kunne identifisere et ansikt like raskt som den menneskelige hjernen. Så når du legger ut et bilde av din kollega og skriver ”Denne stjernen slutter hos oss i dag”, kan Facebook sende jobbannonser til henne eller han. Smart.

Du går forbi bananene – hva skjer?

Den amerikanske matgiganten Target er pioner innen beacon-teknologi. Beacons er små sendere som lokaliserer mobiler og iPads i nærheten – som de kommuniserer med via bluetooth. Har du lastet ned Targets app og akseptert å bli kontaktet via beacons i butikkene, kan du for eksempel raskt få en handleliste i appen. Når du kommer til butikken, sorteres handlingslisten etter den rekkefølgen du kommer til varene. Går du forbi fruktdisken uten å ta med bananer, får du kanskje en pop up-notis: ”Glem ikke bananene!”

Les også: Vil du vite mer om kundene dine – og selge til riktig målgruppe?

Kari-Mette-Almskog-200 Kari Mette Almskog, Bisnode.

Dette er Bisnode: Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten.

Vil du øke lønnsomheten i din bedrift?

Vennligst send inn skjemaet eller kontakt Kari Mette Almskog. Mobil: 90 19 18 18, tlf.: 22 45 90 00 og e-post: kari-mette.almskog@bisnode.no

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

Økt salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner dem for deg.
Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
Kunder: Lær å kjenne dine kunder bedre. Økt kundekunnskap gir ofte økte inntekter.
Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
Nye leverandører: Vi finner de solide.
Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?
Kontaktdata: Har du korrekte, oppdaterte data på kundene dine?
Dialogmarkedsføring: Vi hjelper deg gjennom hele prosessen.

Motta våre nyeste blogginnlegg!