<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Smarte data gir deg bedre helse og redder liv

Smarte data og ny teknikk kan gjøre det lettere for sykehusene. Her er seks eksempler på hvordan bedre bruk av data og smarte apparater kan redde liv og gi oss bedre helse.

diagnose-230 IBM skanner milliarder av medisinske bilder.

1. Diagnose-datamaskinen

IBMs datasystem Watson har allerede slått mennesker i Jeopardy. Programmets styrke er å skanne enorme mengder av informasjon og lære av informasjonen. Da IBM kjøpte Merge Healthcare, fortalte de om planen: Å la Watson skanne milliarder av medisinske bilder og deretter hjelpe leger med å stille bedre diagnoser og å gi bedre behandlingsinformasjon.

Les også: Nettdating: Smarte data gjør kjærlighet til big business

2. Kontaktlinse måler insulin

Google X-lab har utviklet en kontaktlinse som måler bærerens sukkerinnhold ved analyse av personens tårer. Diabetikere har til nå vært nødt til stikke seg i en finger for å måle sin sukkermengde – nå holder det med å ha en kontaktlinse i øyet. Blir insulinnivået for lavt, varsler linsen til en trådløs måler. Om noen år er den smarte linsen på markedet. 

vekt-smarte-data-230 Rask vektøkning er et tegn på forverring hos pasienter med hjertesvikt.

3. Wifi-vekten

En gjeng hjertepasienter i skånske Sjöbo har i et pilotprosjekt koblet opp vekter hjemme. Pasientene veier seg daglig, og data sendes til pasientenes leger. Rask vektøkning er et vanlig tegn på forverring hos pasienter med hjertesvikt. Ved å ha vekten hjemme slipper pasientene å komme til kontroll, og legene kan oppdage avvik i tide.

Les også: Er du klar for den neste datarevolusjonen?

4. Overfallsalarm-app

En mengde overfallsalarmer fins i dag som apper. Det vanlige er at man lar andre brukere av appen – eller venner – følge en i sanntid. Hvis du utløser alarmen ved å trykke på en knapp, kan en SMS eller en pushnotis med din posisjon sendes til andre brukere i nærområdet. 

overfall-230 Det finnes en mengde alarm-apper som kan hindre overfall.

5. Jakken som måler hjerteslag

Det har vært mye fokus på armbånd: Google, Samsung, Microsoft ­– omtrent alle store IT-foretak satser på armbånd til helse- og treningsskanning. Svenske MedTech West eksperimenterer med lignende teknologi plassert i vanlige klær. Hvordan har hjertet det? Spør jakken.

6. Skanning av gamle

Mange eldre drar ofte til sykehus for kontroller. Noen ganger helt unødvendig og ofte lange veier. Med smarte sensorer i hjemmet kan man kontrollere at eldre tar sine medisiner, har en god hjertefrekvens, sover godt og ikke har falt. Eldre kan bo hjemme lenger, og sykepleiens ressurser kan brukes der de gjør mest nytte.

Les også: Vil du vite mer om kundene dine – og selge til riktig målgruppe?

Kari-Mette-Almskog-200 Kari Mette Almskog, Bisnode.


Dette er Bisnode:
Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten.

Vil du øke lønnsomheten i din bedrift – ved hjelp av smarte data?

Vennligst send inn skjemaet eller kontakt Kari Mette Almskog. Mobil: 90 19 18 18, tlf.: 22 45 90 00 og e-post: kari-mette.almskog@bisnode.no

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

Økt salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner dem for deg.
Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
Kunder: Lær å kjenne dine kunder bedre. Økt kundekunnskap gir ofte økte inntekter.
Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
Nye leverandører: Vi finner de solide.
Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?
Kontaktdata: Har du korrekte, oppdaterte data på kundene dine?
Dialogmarkedsføring: Vi hjelper deg gjennom hele prosessen.

Motta våre nyeste blogginnlegg!