<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

4 tips: Slik kan kredittavdelingen din skape både innovasjon og vekst

innovasjon-bisnode

1. Ha kundene dine i fokus

I en tid der virksomheter blir konstant splittet opp, er det viktig å tenke kreativt for å opprettholde sin konkurranseevne. Samtidig må kundene stå sentralt i selskapets aktiviteter. Det er derfor ikke bare i salg og markedsføring det må være et kundefokus, men også i økonomi- og kredittavdelingen.

innovasjon-5Store datamengder

Din kredittavdeling har tilgang til store mengder kundedata og kan bane veien for vekst og fremgang. Når du setter kundene i sentrum og jobber intelligent og datadrevet med strategi, budsjett og drift, kan du i større grad bidra til å skissere vekstpotensialet for utvalgte segmenter og kundegrupper.

Les også: 10 sjekketips for deg som hater å tape penger

2. Sats på økt internt samarbeid

La selskapet vokse sammen på tvers av avdelingene. Kredittavdelingen har innsikt i organisasjonen og kan bidra til en bærekraftig vekst.

Ved å jobbe med de vekstrettede avdelingene, som salgs- og markedsavdelingen, kan kredittavdelingen identifisere ideelle kunder og avdekke nye forretningsmuligheter ved å se på betalingsmønstre, kredittvurderinger, størrelse, med mer.

Gjennom samarbeidet med innkjøpsavdelingen kan kredittavdelingen også bidra til å redusere leverandørens risiko og kostnader, samt forenkle betalingsbetingelser.

Les også: 6 tips for å få raskere betaling

3. Datadrevet dialog gir økte muligheter

Bruk data for å øke veksten. Kredittavdelingen kan omsette data til handling og drive selskapet fremover. Hvis kredittavdelingen tar i bruk større datamengder, kan de gi et solid grunnlag for en proaktiv dialog med kunder og muligheter.

Samtidig kan kredittavdelingen avdekke nye vekstmuligheter, basert på utviklingen i kundefinansiering og kredittrisiko.

Les mer her: Maksimer dine kunderelasjoner

data-drevet-dialog

4. Ta i bruk automatisering og ny teknologi

Automatiser aktiviteter for å hindre veksten i å stagnere. Kredittprosesser kan forbedres gjennom implementering av teknologi og automatisering. Utnyttelse av riktig teknologi kan redusere driftskostnadene og skape nye vekstmuligheter for kredittavdelingen.

Les mer her: Automatiser dine forretningsprosesser

Har du utenlandske kunder eller leverandører?

Med D&B Credit får du tilgang til detaljerte kredittopplysninger om 250 millioner foretak i 220 land. Prøv D&B helt gratis i 30 dager.

New call-to-action

 

Motta våre nyeste blogginnlegg!