<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Slik øker du omsetningen i din nettbutikk

Netthandel-nettbutikk-norge-bisnodeNetthandel blir i dag stadig viktigere for bedrifter, men ikke alle selger like bra. Et lønnsomt tips: Si JA til flere kunder som du vet er gode betalere.

Jo-Berner-Bisnode-kundedataTilby flere betalingsløsninger i din nettbutikk

– Det beste rådet jeg kan gi, er at bedriften din bør ha integrerte kredittsjekkløsninger, slik at du kan tilby flere måter å betale på. Dette vil øke salget, samtidig som du får kunder som er gode betalere, sier partner manager i Bisnode, Jo Berner (bildet).

Økte salget ved hjelp av flere betalingsmuligheter

Netthandel er den handelen som øker mest i Norge i dag. Matvarehandel på nett er nå blitt dagligdags. Kolonial.no opplyste nylig i Aftenposten at de vokser med omtrent én Kiwi-butikk i måneden, og at de har økt fra 70 medarbeidere i desember til 250 i mai. Matvarebutikken tilbyr sine bedriftskunder både kort- og fakturabetaling.

Les også: Norges største nettbutikk øker salget – uten økt risiko

handlekurv-bisnodeMange ønsker faktura

– Ved kun å tilby kortbetaling går du glipp av mange kunder. Ikke alle ønsker å betale med kort på internett, men de ville kanskje ville ha handlet hos deg hvis de fikk faktura. Dette kan også være tilfelle ved bedriftskjøp, når den ansatte ikke har betalingskort for bedriften og ikke ønsker å bruke sitt eget kort for å gjennomføre kjøpet, sier Berner.

Send faktura risikofritt

Mange bedrifter opererer fortsatt kun med kortbetaling på nett i dag. Stadig flere får forespørsler fra kunder om det er mulig å motta faktura i stedet. Mange mister kunder til konkurrenter fordi de ikke ønsker å ta risikoen ved å sende en faktura, og fordi de ikke vet om kunden er seriøs eller ikke. Integrasjon av data fra et kredittvurderingsbyrå vil være til stor hjelp.

netthandel-nettbutikk-norge-mobil-bisnodeFå øyeblikkelig beskjed: Kredittverdig eller ikke

– Ved å integrere kredittinformasjon med nettbutikken så kan bedrifter automatisere kredittsjekk av eksisterende og nye kunder – uten å måtte vente på svar. Man får øyeblikkelig beskjed om kunden kan gis kreditt eller ikke. Dette betyr mange flere kunder med god kontroll på tapsrisikoen, forklarer Berner.

Mange kunder ønsker ikke å opprette konto og lignende hos finansieringsselskapene – de ønsker å motta faktura direkte fra selskapet de vil handle hos, dette minsker barrieren for kunder til å bestille.

I tillegg vil selskapet selv beholde 100 prosent av inntektene fra salget. De trenger ikke å gi bort verdifulle prosenter til en tredjepart – et finansieringsselskap.

Les også: Slik lykkes du med din nettbutikk – 5 lønnsomme tips

Kunden får svar på et blunk

Ved å opprette kredittdata mot netthandel vil man i løpet av et sekund gi kunden automatisk svar på om denne er kvalifisert til å kunne få faktura eller ikke. Man kan skreddersy en slik spørring mot selskapets egen kredittpolitikk og dermed øke muligheten for å selge mer til flere kunder.

Les også: Slik øker du kvaliteten på dine kundedata – 10 gode råd

netthandel-kort-nettbutikk-bisnode-norge

Mange fordeler med automatisk oppdatering av kundedata

– Når du starter med en integrert, automatisk løsning hos et kredittvurderingsbyrå, vil du ved oppslag mot denne tjenesten få et veldig bra kundebilde uten at kunden selv trenger å registrere masse informasjon. I tillegg vil man, når man har identifisert seg som riktig person, få gjennomført en kredittsjekk. Og kunden vil få opp relevante betalingsalternativer for netthandelen utfra hans eller hennes betalingsevne.

– Dette gjør at du får et korrekt øyeblikksbilde av den potensielle kunden i selve kjøpsøyeblikket.

Ingen menneskelig involvering

Ved å bruke dine egne erfaringer sammen med en kredittsjekkløsning vil din bedriften automatisk kvalifisere kundene – uten at du trenger noen manuell gjennomgang fra kredittavdelingen.

Les også: Komplett Group: Størst på netthandel og raske på kreditt

Du får bedre kredittgrenser og markedsføring

– Du vil få mer korrekte kredittgrenser til både bedrifter og personer, poengterer Jo Berner. – Informasjonen i salgsøyeblikket vil alltid være oppdatert siden du kredittsjekker "live" mot disse løsningene. Dermed får du mye bedre kontroll og informasjon på alle dine rapporter og din markedsføring. Mulighetene for å lage gode analyser øker også når informasjonen er bedre. Det blir også lettere å finne ut hvilke porteføljer som gir deg best resultater og som bør prioriteres.

Si ”JA” til flere gode kunder

Partner manager Jo Berner i Bisnode er ikke i tvil om hva som er den største fordelen ved å integrere kredittsjekk i nettbutikken: 

– Det aller viktigste med en slik integrasjon er at man kan si «JA» til flere kunder, rett og slett fordi man blir trygg på at kundene er gode betalere.

INFOGRAFIKK: 4 måter integrasjoner åpner opp for flere salgsmuligheter

 

Motta våre nyeste blogginnlegg!