<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Salgssjef? Slik takler du budsjettpresset

Salgssjef-budsjettpress-Bisnode-1100-n.jpgSe for deg at høsten starter. Adm. direktør dukker opp med salgsstrategien under armen, spørrende blikk og sier: – Skal vi få opp salget fra i våres, tro? 

Synes du det er vanskelig å finne nye måter å markedsføre og selge produktene dine på? Å nå budsjettet er enklere enn du tror.

salgssjef-Bisnode-NorgeLes også hvordan et av Norges største ledertalenter takler budsjettpresset.

Tenk nytt om salgsmålet ditt

Mange salgssjefer og salgsledere kjenner det på kroppen når budsjettene ikke nås. Det er lett å stå der uten nye idéer og heller fortsette som før. Enkelte velger å ansette flere selgere for å nå budsjettene, noe som ikke alltid er like lønnsomt som det var tenkt.

Andre skylder på sjefen eller at systemet eller apparatet rundt ikke er godt nok tilrettelagt for at salgsavdelingen skal nå sine mål. Spørsmålet er om du er endringsvillig, eller om du mer er av typen som sier: – Det som fungerte før, fungerer vel også nå.

Kunne du tenke deg en enklere dag på jobb? Se om de følgende fem punktene kan hjelpe deg på vei. Stikkordet er analyse.

Les også: Er du en god selger? 12 gode tips til ditt neste kundemøte

Budsjett-Bisnode-salg

Nå budsjettmålet ditt med 5 enkle tips

  1. Tenk gjennom hvilke utfordringer som hindrer foretaket ditt i å nå budsjettmålene.
  2. Identifiser den beste kunden: Hvilke kunder har du i databasen din i dag? Hvor store er de? Hvor holder de til geografisk? Hvilke bransjer tilhører de?
  3. Få kontroll over hvordan du sprer bedriftens budskap til de kundeprospektene som er mest mottakelige for det (under lupen: måten du skaffer nye kunder på i dag).
  4. Foreta en analyse av kundeporteføljen. Har du en stor og bred kundeportefølje, tenk gjennom om alle er berettiget en plass der.
  5. Få verktøyene på plass for å varsle deg om den perfekte kunden skulle dukke opp.

Men hvordan gjør du dette?

Les også: Stoler du på informasjonen i kundedatabasen din?

La analysen overta budsjettstyringen

Du trenger ikke ansette flere eller bruke mer penger på markedsføring. Det er fordi kundeanalysen er viktigst i dagens jakt på salgsmålet.

Du kan laste ned kundedata, få lagt til informasjon som mangler, og få korrigert informasjonen i databasen din. Dette gjør du for å analysere kundene du allerede har, og få hjelp til å finne bedrifter ute i markedet som ligner de beste.

Med denne kunnskapen kan du raskt kutte i salgs- og markedsføringsbudsjettet, og heller spisse markedsføringen mot en utvalgt gruppe. Fordi dette virkelig øker sannsynligheten for at kunden vil kjøpe ditt produkt.

Les også: Inntil 40 prosent av CRM-dataene er feil. Har du kontroll på dine data?

Tommy-Szabo-Securitas.jpg

Slik takler salgssjef Tommy Szabo budsjettpresset

Tommy Szabo (bildet) er Director In-House Sales & Retention i Verisure Securitas Direct i Oslo. Han har lang erfaring som salgsleder, og ble nettopp kåret til topp 3 som «årets salgsleder» i Ledertalentene 2016.

1. Hvordan takler du budsjettpresset?
– Ved hele tiden å være proaktiv. Passe på å vite hvor vi har utfordringer med å nå budsjettene, og finne ut hvorfor. Med god innsikt i hvorfor markedet ikke responderer slik vi så for oss, finner vi raskt ut om det er produktet, antall selgere eller de vi faktisk kontakter, som er den største utfordringen.

2. Hvilke tiltak setter du inn?
– Jeg endrer salgstiltak til for eksempel premiering til de som når eller kommer godt over budsjett. Hos oss skal alle premier og konkurranser være teamorientert ettersom teamet ikke er bedre enn den som leverer lavest resultat. Dersom jeg ser behovet for flere selgere, kan rekruttering være et tiltak.

Men viktigst av alt er det først å få en god oversikt over hvor problemet ligger, og gjøre gode analyser rundt dette. I mange av tilfellene kan det være nok å lete etter «tvillingkunder» til dem vi allerede har. Eventuelt benytter vi et enkelt selekteringsverktøy som hjelper oss med effektivt å finne raske og gode kunder vi kan kontakte.  

4. Hvordan blir teknologien best brukt?
– Tenk langsiktig. Midlertidig løsninger kan ofte fungere her og nå, men de samme utfordringene vil dukke opp igjen om ikke lenge dersom du ikke tenker langsiktig. Innsikt i alle ledd som påvirker salget gir deg dette langsiktige grunnlaget du trenger for å gjøre riktig tiltak til riktig tid.

5. Hvordan kommer du på plussiden i budsjettene?
– Det er gjerne små detaljer som avgjør om du havner langt over eller på budsjett. Dyp innsikt og gode analyser gir vesentlig bedre kundeoversikt og viser deg veien til dine fremtidige kunder. Det er også meget viktig at bygge en prestasjonkultur der budsjett er minimum, og teamet og det enkelte individ ikke aksepterer en leveranse under budsjett

Se lyst på å nå ditt budsjettmål – med salgsteknologien på stell og kjøpelystne kunder på døren.

Hvordan få flere betalende B2B-kunder 

Motta våre nyeste blogginnlegg!