<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vil du starte egen bedrift? Hjelpen er nær!

Du har en god idé, men hvordan kommer du videre? Hva skal du selge? Til hvem? Hvem skal produsere? Hva skal det koste? Trenger idéen din beskyttelse? Kanskje er du litt for forelsket i din egen idé?

 

Larsen-Erik-dnb-250 Erik Larsen, Oppstartslos i DNB.

Er du en gründer og vil starte ditt eget AS?

Blir du ør i hodet av alle spørsmålene, da kan vi ”trøste” deg med at dette bare er noen få av de mange utfordringene du møter som oppstarter/gründer. Er produktet/tjenesten du vil selge noe folk trenger og er villig til å betale for? Kanskje bør du teste produktet på en faktisk kunde før du går videre…

Her får du hjelp:

1. Hos gratistjenesten Oppstartslosene i DNB, som er spesialister på det å starte for seg selv. Du treffer dem på telefon 04800, eller du kan sende OPPSTARTSLOS til 04800, så blir du ringt opp. Her får du hjelp så lenge i prosessen som du selv ønsker det – uten kostnader!

2. I boka ”Oppstart”, som du får gratis fra DNB. ”Oppstart – en bok for deg som drømmer om å starte for deg selv”, ble først delt ut i 30.000 eksemplarer. Boka har skapt stor positiv oppmerksomhet rundt Oppstartslosene i DNB.

Oppstartsboka-org Masse gode tips i Oppstartsboka.

Noen av temaene i denne innholdsrike boka:

 • Forretningsplan, trusler, visjon, marked, konkurrenter.
 • Finansiering, støtte og tilskudd, likviditet.
 • Budsjett, kostnader, penger i kassa.
 • Alt banken kan hjelpe deg med.
 • Selskapsform, merverdiavgift, skattespøkelset.
 • Kjekt å vite, tips og triks, supergode boller.

Oppstartslosene skaper energi

– Jeg har aldri opplevd maken til energi rundt et prosjekt som skaper verdi, kommenterer DNB-konseptutvikler Marte Ruud Sandberg. Oppstartslos Erik Larsen er umiddelbart enig: – Hver uke mottar vi fem som er operative Oppstartsloser et stort antall henvendelser via telefon og mail, og vi har også et åpent forum på nettet hvor vi og oppstarterne kan diskutere og kommentere.

Les også: Lyst på flere lønnsomme kunder – og økt salg?

Steve Jobs - Apple - Bisnode Ikke alle kan bli som Steve Jobs, men flere norske oppstartbedrifter kan lykkes.

Alle er ikke like modne

”Takk for samtalen. Vi tror vi venter med businessplanene våre til vi får feriepengene i 2015. Det er nok litt for tidlig å starte nå”. Slik kan også en samtale med en DNB-Oppstartslos ende.
– Flere av dem som ringer til Oppstartslosen for å få råd, innser selv at de ikke er modne for å starte egen virksomhet ennå, forteller Erik Larsen.

Les mer og diskuter med andre oppstartere på dnb.no/starte-as

Oppstartsloser med gründerfortid

Erik har selv en fortid som gründer, i likhet med en annen av sine fire los-kolleger. Hans bakgrunn som bandmusiker, med hovedinstrument el-bass, gjør at han ofte gir råd til band som ønsker å vite hvilken selskapsform som er best egnet for deres virksomhet. I dag må band som mottar honorarer ha en egnet selskapsform.

Les også: Oppstartslosene i DNB vil hindre at 50 prosent av alle nye bedrifter mislykkes

start-up-250-n Oppstartslosen hos DNB er gratis.

Hva koster det?

– Mange lurer på hva det koster og blir forbauset når de hører at Oppstartslosen er gratis, kommenterer rådgiveren. Han kan fortelle om en betydelig økning i telefonhenvendelser. – Når folk først vet om oss, ringer de også, sier han.

Les også: 10 sjekketriks for deg som hater å tape penger

Samarbeid med Gasellene

– Vi samarbeider med Gasellekonferansene, som arrangeres over hele landet, forteller Erik Larsen. – Disse konferansene handler om dem som har klart det aller best, og ikke minst hvordan. Noen bedrifter evner å skyte fart både i gode og dårlige tider. Vår erfaring er at det å kjenne sine kunder og å ha et nettverk er avgjørende for å lykkes også for etablerere.

Muligheter for pengestøtte

– Med strukturerte tanker og en sterk forretningsplan øker også oppstarternes sjanse for å få finansiell støtte, for eksempel fra Innovasjon Norge. Dette er noe vi som Oppstartsloser har hatt gleden av å oppleve, og dette er en inspirasjon til å stå på enda litt hardere, understreker Marte Ruud Sandberg i DNB.

Nyttige lenker:

altinn.no
brreg.no
forskningsradet.no
patentstyret.no
innovasjonnorge.no
skatteetaten.no
norid.no

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe nystartede bedrifter med:

 • Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi vet hvilke.
 • Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
 • Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
 • Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
 • Nye leverandører: Vi finner de solide.
 • Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
 • Verifisering: Vi kan bekrefte identiteten til en person/kunde.
 • Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?

Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten. Vil du ha mer informasjon? Vennligst ring oss på 22 45 93 34,

Motta våre nyeste blogginnlegg!