<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

- De økonomiske utsiktene forverres, men gode investeringsmuligheter kan oppstå

«Utsiktene forverres på bakgrunn av regjeringens svake respons på fallende oljepriser», sier Eigil Arff Tarjem i Bisnode Dun & Bradstreet om ett land. I alt fire land fremheves. I august-rapporten fra Bisnode Dun & Bradstreet ser man på Algerie, Iran, Norge og Hong Kong.


algerie-250

ALGERIE: Utsiktene forverres på bakgrunn av regjeringens svake respons på fallende oljepriser

Algeries befolkning på 40 millioner gjør dette til et av de største markedene i Nord-Afrika, og det finnes gode investeringsmuligheter innenfor detaljhandel og servicesektoren.

Det oppfordres dog til forsiktighet ettersom lav oljepris vil fortsette å presse regjeringen til å kutte i investeringer, samtidig som korrupsjon og byråkrati stadig bremser veksten. Det politiske spillet er foreløpig paralysert, og det er fare for at regjeringens reduserte investeringer vil skape sosial uro. Med en oljepris rundt 72 dollar fatet i 2016 (Dun & Bradstreets prognose) ser Dun & Bradstreet for seg en reell BNP-vekst i 2016 på 1,9 prosent, ned fra 4,1 prosent i 2015. D&B-Rating for Algerie: DB5d.

Les også: Her bør du investere i Norge. Disse sektorene er best.

irak-250

IRAN: Dun & Bradstreet oppgraderer Irans landrating ettersom sanksjoner blir opphevet

Irans regjering liberaliserer sakte økonomien og vedtar en mer businessvennlig politikk. Om sanksjonene oppheves som forventet, ved slutten av 2015, vil man se plutselige investeringsmuligheter innenfor samtlige sektorer av den iranske økonomien.

Les også: Dette er verdens dårligste betalere

Det er dog viktig å ta med seg at den normale kredittiden i Iran er 30-180 dager, og det tar normalt 4-5 måneder å gjennomføre bankoverføringer til og fra bankene i landet. Dun & Bradstreet ser en reell BNP-vekst i 2016 på 1,4 prosent, opp fra 0,8 prosent i 2015. D&B-Rating for Iran: DB5c.

hong-kong-250

HONG KONG (S.A.R): Beijing endrer taktikk for å løfte langsiktig kontroll og stabilitet

Hong Kong nyter fremdeles godt av sin rolle som finansiell inngangsport til verden utenfor Kina og er en trygg havn for kinesiske investeringer. Hong Kongs økonomi er servicebasert, og isolerer seg derfor fra utfordringene Kinas industri ellers må slite med.

Les også: Norske bedrifter sliter med korrupsjon i India

Etter at den Pan-Demokratiske blokk avslo de konstitusjonelle endringene foreslått av Beijing i juni, har saboterende handlinger – såkalt ‘filibustering’, forstyrret formelle debatter og skadet det politiske og økonomiske klima. Dette har blant annet ført til at utbygginger og prosjekter har blitt skadelidende, og man ser nå en kontrahering i bygningsbransjen. Det later til at Beijing er redd for å miste politisk kontroll over Hong Kong og trenerer derfor saker, imens de legger ambisiøse valgplaner.

Eigil-Tarjem-Bisnode-Bisnode Eigil Arff Tarjem i Bisnode Dun & Bradstreet.

Dun & Bradstreet ser en reell-BNP vekst på 2,9 prosent i 2016, opp fra 2.6 prosent i 2015 og Hong Kongs gjennomsnittlige kredittid er 30-90 dager. D&B-Rating for Hong Kong: DB2b.

Les også: 7 lønnsomme svar for deg som vil tjene maksimalt på dine utenlandske kunder

Har du utenlandske kunder eller leverandører? Ønsker du å redusere risikoen?

Vi har nøkkelinformasjon om 230 millioner foretak i 214 land. Dette er informasjonen du trenger for å sikre deg mot tap på utenlandske kunder og leverandører. I tillegg har vi Country Insight-rapporter på hvert land som gir deg oversikt over økonomiske, politiske og handelsmessige forhold i et land.

Kontakt oss her.

Motta våre nyeste blogginnlegg!