<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ny Bisnode-sjef: – Ingen suksess uten full tillit til egne ansatte

Første trening ved University of Michigan var ikke mer enn 20 sekunder gammel før drømmen om college-hockey røk. I stedet måtte Bisnodes nye adm. dir. Eirik Gundersen ta i bruk det han i dag anser som sin største kompetanse: Innsikten i sin egen inkompetanse. – De var så gode. Det tok faktisk under 20 sekunder å skjønne at det de drev med var en helt annen idrett enn det jeg dreiv med, sier 49-åringen.

 

Eirik-Gundersen-Bisnode – Bisnode skal vokse, sier Eirik Gundersen i Bisnode.

Ble toppsjef etter kun 4 måneder i Bisnode

I august i fjor kom sivilmarkedsøkonomen til Bisnode som salgsdirektør. Allerede fire måneder senere rykket han opp i den øverste sjefsstolen, da Jon Slorer ble forfremmet til tilsvarende stilling i selskapet på europeisk nivå.
– Det er noe jeg er veldig ydmyk for. Jeg tolker det jo som et uttrykk om at eierne og organisasjonen er fornøyde både med min kompetanse og personlighet, sier Gundersen, og legger til at han kjente deler av dagens Bisnode relativt godt fra sin tid i konsernledelsen i Lindorff. Lindorff Match ble jo solgt til nettopp Bisnode i 2011.

Fra stor konkurs til et Bisnode i vekst

Eirik Gundersen har tidligere bl.a. bygd opp sikkerhetsdivisjonen i ABB, etablert Lindorff i Baltikum og jobbet mye med endringsstyring både som linjeleder og som konsulent, i tillegg til å være med på gründereventyret (og 300-millionerskonkursen) MagCom. De Bisnode-ansatte bør trolig se på valget av øverste leder som et godt tegn.

– Min typiske profil har vært å jobbe med vekstselskaper. Jeg er overhodet ikke en «nedbemanningsfyr». Så ja, hensikten er å vokse. Både med nye produktplattformer og ved å se utenfor Norge, sier han.

Les også: Er du klar for den neste datarevolusjonen? 

roxrud-200 - Smarte data fra Bisnode gjør at kundene kan øke sin lønnsomhet.

Ansvarlig for 250 ansatte og 250 boliglån

I Gundersens øyne innebærer topplederstillingen et stort ansvar. Bisnode Norge har 250 ansatte. Slik han ser det, betyr det at han i ytterste konsekvens har et ansvar for omtrent like mange «boliglån» hos sine ansatte. Likevel virker han slettes ikke stresset da han setter seg til rette inne på et møterom for et intervju for Bisnode-bloggen.

– Så du har tid til dette, altså?
– Jeg treffer ofte folk som sier de har så innmari mye å gjøre. Det de sier meg er egentlig at de bør jobbe litt mer med det å delegere, svarer han.

Les også: Vil du vite mer om kundene dine – og selge til riktig målgruppe?

– Du må skape lyst og vilje til å lykkes, ellers skjer det ingen ting

Eirik Gundersen sier at hans ledelsesfilosofi går ut på å skape lyst hos de ansatte, og at han egentlig ikke ser noen annen måte. Klarer ikke ledelsen å skape lyst, engasjement og begeistring blir alt så mye tyngre.

– Du må skape lyst og vilje til å lykkes, ellers skjer det ingen ting. Derfor ser jeg ikke noe annet alternativ enn å ha full tillit til dem jeg jobber med. Jeg stoler på at folk kan det de kan, helt til det motsatte eventuelt skulle være bevist, sier han. 

Bisnode – De ansatte må bli sett og få anerkjennelse.

– Mine 3 råd for å lykkes som leder

– Å lede et selskap er en fullmakt til å bruke de ansatte til å drive selskapet, sier Bisnode-sjefen videre. Deretter utdyper han hva han mener er de overordnede oppgavene til en god adm. dir.

  1. Skap lyst og sørg for at alle er mobilisert og forstår hvilken retning selskapet ønsker. Dette krever at alle har innsikt og forstår hva dette betyr både på et overordnet nivå – og helt ned til den enkelte.
  2. Skap enkle målbilder som organisasjonen klarer å forholde seg til – og som de ansatte har eierskap til. Vi her i Bisnode har et overordnet økonomisk mål for året. For å nå dette målet har vi tre helt klare delmål/aktiviteter mot sommeren – ikke flere. Målene som vi skal jobbe etter fra august og ut året er ikke satt. Det gjør jeg sammen med organisasjonen i løpet av våren.
  3. Medarbeidernes eierskap til hva som må gjøres for å lykkes betyr at vi må gjøre valg. Jeg er ofte mer opptatt av å velge bort – enn å velge nytt. Min erfaring er at det «ofte blir mer av det samme». Her ligger syretesten på min tilstedeværelse i organisasjonen. Jeg må derfor kommunisere direkte med mine ansatte ansikt til ansikt og sørge for at alle har innsikt og forstår.

For å lykkes må man leve dette ut i hverdagen slik at medarbeiderne blir sett og føler annerkjennelse. Her har jeg meget gode erfaringer med å benytte hyppige arenaer for hele selskapet hvor jeg benytter ulike former for kommunikasjonsflater.

Les også: – Kundelojaliteten er død 

havnelageret-200 Omstilling hver dag på Havnelageret.

Vi jobber med endring og omstilling hver dag

1. januar fusjonerte alle underselskapene inn i Bisnode Norge, slik at seks selskaper ble til ett. Samtidig er flere nye produkter og tjenester under utvikling.

For Eirik Gundersen er motiverte ansatte helt nødvendig for at endringen skal lykkes.
– Nye Bisnode vil definitivt være det beste for kundene både nå og over tid. Samtidig er endring krevende, og mange synes det er skummelt. Min jobb er å gjøre endring som en naturlig del av hverdagen. Jobber vi aktivt med endring i hverdagen, slipper vi omstilling. Vi skal jo inn i nye områder som vi ikke kjenner til fulle fra før, sier han.

– Samtidig er soliditet en nøkkel for Bisnode. Hvordan kvalitetssikrer dere de nye tjenestene?
Vi kjører betaversjoner og tester alt sammen grundig. Vi konverterer aldri systemene før vi er dønn sikre på at produktet er bedre enn det vi har fra før, svarer han.

6 korte fakta (du ikke visste) om Eirik Gundersen

  1. Gift med Tanja. Sammen har de to barn (17 og 20 år).
  2. Adm. dir. i Bisnode Norge siden desember 2015.
  3. Spiller ishockey med en fast kameratgjeng hver torsdag.
  4. Snakker farsi etter at familien bodde 1½ år i Iran på 70-tallet.
  5. Utdannet sivilmarkedsøkonom fra BI og University of Michigan.
  6. Har gått Vasaloppet seks ganger, men aldri Birkebeinerrennet.


Dette er Bisnode:
Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten.

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner dem for deg.
Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
Kunder: Lær å kjenne dine kunder bedre. Økt kundekunnskap er økt salg.
Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
Nye leverandører: Vi finner de solide.
Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?
Kontaktdata: Har du korrekte, oppdaterte data på kundene dine?
Dialogmarkedsføring: Vi hjelper deg gjennom hele prosessen 

Motta våre nyeste blogginnlegg!