<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

– Kundelojaliteten er død

Kari Mette Almskog er forretningsutvikler i Bisnode. Her forteller hun om kundelojalitetens død og hvordan du finner kunder som maksimerer salget. Overraskende ofte har norske bedrifter en feilaktig oppfatning om hvem deres kunder er.

Kari-Mette-Almskog Bisnode – Noe av det viktigste for å kunne øke lønnsomheten er å forstå sine kunder, sier Kari Mette Almskog i Bisnode.

– Hva jobber du med?

– Min jobb er å skape bedre forretninger for våre kunder, som er alt fra store norske banker og forsikringsselskaper til aviser og nettbutikker. I Bisnode analyser vi data og identifiserer muligheter for hvordan våre kunder kan øke lønnsomheten ved hjelp av alt fra økt innvilgelse til endring av hvilke målgrupper de bør jobbe mot.

– Hva er bedriftenes største salgsutfordring i dag?

– At kundelojaliteten er død. Før kunne en regne med at kundene skulle bli hos en leverandør, i en så stor grad at ”rekrutteringskostnaden” for en ny kunde ville tilsvare det den eksisterende kunden dro inn på ett år. I dag kan vi ikke regne med ett, to eller tre år fordi kunder veksler mer mellom leverandører. Forutsetningene for våre kunder er endret, noe som stiller krav til at vi må bidra til høyere presisjon i kundeutvelgelsen.

Les også: Dataanalyse: Den nye måten å forstå kundene dine på

– Hvilke vanlige feil gjør bedrifter i sin kommunikasjon?

– Noe av det viktigste for å skape effektive kampanjer er å forstå sine kunder. Overraskende ofte har bedrifter en feilaktig oppfatning om hvem deres kunder er.

– Jeg kjenner til ett bilmerke som trodde at deres kunder besto av direktører og ansatte i høyere posisjoner. Ved gjennomgang av kundegrunnlaget viste det seg at kundene stort sett var dyrleger og håndverkere. 

Kunde-i-bank-250 Hvem er dine viktigste kunder?

– Hvordan finner dere kundene til kundene deres?

– Én metode er å se på de nåværende kundene og å identifisere hvilke som er viktigst for virksomheten. Optimalt sett bør vi også vite hvilke prospekter som er forsøkt bearbeidet. Det er jo ikke rart om kundegruppen er bare menn mellom 50 og 60 år, hvis det bare er denne målgruppen som er bearbeidet. Deretter finner vi kundens ”tvillinger”, det vil si liknende forbrukere som har potensial til å bli store kunder, og tester andre utvalg for å måle respons. Dette gir samtidig innsikt om hvilke kundegrupper som er dårlige, slik at kommunikasjonen ikke fokuserer på dem.

Les også: Er du klar for den neste datarevolusjonen?

– Dårlige kunder? Er ikke alle kunder gode kunder?

– Absolutt ikke. Det fins rikelig med kunder som koster mer enn de drar inn. Noen foretak jobber til og med aktivt for å kvitte seg med dem. I USA fins det et kredittkortfirma som økte avgiften for kunder som ikke var lønnsomme. Når kundene ringte til kundesenteret og sa at de kunne få et bedre tilbud et annet sted, anbefalte kundesenteret dem å bytte leverandør. De eksporterte ganske enkelt sine dårligste kunder til sine konkurrenter.

Les også:Vil du vite mer om kundene dine – og selge til riktig målgruppe?

Vil du ha økt kundelojalitet og lønnsomhet i din bedrift?

Vennligst send inn skjemaet eller kontakt Kari Mette Almskog. Mobil: 90 19 18 18, tlf.: 22 45 90 00 og e-post: kari-mette.almskog@bisnode.no

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner dem for deg.
Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
Kunder: Lær å kjenne dine kunder bedre. Økt kundekunnskap er økt salg.
Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
Nye leverandører: Vi finner de solide.
Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?
Kontaktdata: Har du korrekte, oppdaterte data på kundene dine?

Motta våre nyeste blogginnlegg!