<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

– Jeg er ikke bare mamma, jeg er tannlege også

Sitatet er fra en gammel reklamefilm, og selv i dag kan vi lære noe viktig av dette. Når du som bedrift skal nå frem til dine eksisterende og nye kunder, må du ta hensyn til mye mer enn bare alder og kjønn. Ved hjelp av smarte data og analyseverktøy kan du nå gjøre nettopp det.

 

volvo-250 Med smarte data kan vi si hvem som vil kjøpe ny bil i 2015, og om han eller hun er interessert i en finansieringsløsning.

En generasjon som er vanskelig å tolke

For én generasjon siden var det enklere å forutsi hvordan ulike kundegrupper skulle oppføre seg – og hvordan de gjorde innkjøp. Man hadde barn på samme alder og bodde lenge på samme sted. Slik er det ikke lenger. I dag er variasjonene mye større, valgene mange flere – og en 30-åring kan ha mye mer felles med en 50-åring enn med en person på sin egen alder. For å ligge et hakk både foran konkurrentene og forbrukerne, stilles det derfor stadig større krav til at man har omfattende kunnskap om sine kunder. Gode kundedata er gull verdt.

Smarte kundedata – økt kundeinnsikt

En måte å lære å kjenne sine kunder på, er å bruke smarte data. Riktig brukt kan de store datamengdene som produseres i dag hjelpe virksomheten din med svar på mange viktige spørsmål knyttet til dine kunder og deres forbruk – i dag og i morgen. HUSK: Økte kunnskaper om dine kunder gir store muligheter for å øke både salget og lønnsomheten.

LES OGSÅ: Selger du til riktig målgruppe?

ungdom-mobil-250 Hva kjennetegner dine kunder? Kjenner du deres kjøpsmønster?

4 ting du får greie på ved hjelp av smarte data:


1.Kundens reelle kjøpekraft
Inntekten sier ikke alltid så mye om kjøpekraften. Med smarte data kan du få rede på om en husholdnings kjøpekraft er høy er lav, altså om det er mye eller lite penger igjen når regningene er betalt. Kjøpekraften sier ikke minst mye om den enkelte forbrukers prisømfindtlighet.

2. Kundens drivkrefter
Kundens personlighet påvirker hans/hennes forbruksmønster. Basert på mengder av data har Bisnode inndelt befolkningen i ulike personlighetstyper. ”Livsnyteren”, ”Eventyreren” og ”Humanisten” har alle ulike preferanser og vurderinger, noe som påvirker både hva de kjøper som hvordan du som bedrift bør kommunisere med dem.

Eldre-par-utsagn-250

3. Kundens interesser
Hvor i livet befinner din kunde seg? Noen 30-åringer har barn og villa, andre lever singellivet i storbyen. Kundenes livsfase gir rammen for hva de er interessert i – og også hvordan man best får deres oppmerksomhet.

4. Kundens neste kjøp
Ved å kombinere store mengder av data med historiske forbruksmønstre, kan man i dag finne ut hva en kunde sannsynligvis kommer til å handle neste gang. Det er i dag mulig å si at ”Ole med 72 prosent sannsynlighet kommer til å kjøpe ny bil i løpet av ett år, at han trolig kommer til å velge en SUV – og at han vil være interessert i en finansieringsløsning”.

LES OGSÅ: Den raskeste og enkleste måten for norske bedrifter å få flere kunder på 

Dette er Bisnode:

Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten.

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner dem for deg.
Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
Kunder: Lær å kjenne dine kunder bedre. Økt kundekunnskap er økt salg.
Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
Nye leverandører: Vi finner de solide.
Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs? 

Kari-Mette-Almskog Bisnode Kari Mette Almskog i Bisnode.

Vil du lære å kjenne kundene dine bedre – og øke salget?

Vennligst kontakt Kari Mette Almskog i Bisnode. Mobil: 90 19 18 18, tlf.: 22 45 90 00 og e-post: kari-mette.almskog@bisnode.no

Motta våre nyeste blogginnlegg!