<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Drømmer du om en app-suksess? Disse 5 tipsene kan realisere drømmen

Trodde du tipsene kom fra en amatør? Å langt ifra. Gründer og investor Sean Percival fra Silicon Valley er partner i 500 Startups, som skaffer startkapital til gründere med gode ideer. Percival var visepresident i MySpace fra 2009 til 2011. Han var også foredragsholder på By:Larm Interactive i mars. Kilde: E24.no

 

sean_percival-(1) Sean Percival: - Ikke lag en app som gjør to ting godt nok. Lag en app som gjør én ting fantastisk.

Slik oppnår du suksess med din nye app

Hvordan få millioner av brukere? Her er Seans Percivals fem «lover» – uten at vi lover deg millioner i banken over natta…

1. Appen må være sinnssykt viral fra dag én

Den bør være designet slik at hver eneste nye bruker minst skaffer to nye.
– Appene må enkelt kunne skaleres opp. De må kunne nå millioner av brukere brennkvikt, og dette virale aspektet må være dypt integrert i appen. Ikke bare litt – den må være sinnssykt viral, og denne opplevelsen må møte brukerne umiddelbart. Hvis ikke må du tilbake til tegnebrettet, fastslår Percival.

Hva er forresten viralmarkedsføring? Ordet viral kommer fra ordet virus, og er noe som infiserer alle det kommer i kontakt med. Din beskjed er viruset og bærerne er publikum. Viral kommunikasjon er en teknikk som utnytter sosiale nettsteder for å spre et budskap raskt og effektivt (jungeltelegraf-effekten).

Les også: Norges største nettbutikk øker salget – uten økt risiko 

Aps-2 - Dropp laptop, hold deg til mobile plattformer.

2. Rett deg mot den yngre demografien

Da er det mye enklere å få appen til å vokse seg til den suksessen du vil den skal være.
– Yngre elsker å prøve ny teknologi, men de elsker også å dele. De vil at vennene deres skal bruke det samme som de bruker. Dessuten er yngre drevet av en grunnleggende frykt for å gå glipp av det nye store, påpeker Percival.

3. Dropp laptop, hold deg til mobile plattformer

– Vi bruker fortsatt laptopen, men dét er for produktive oppgaver. For innholdskonsum er det mobil som gjelder. Det fordrer at app-opplevelsen er enkel å svelge i små porsjoner, altså slik vi bruker mobilene våre.

4. Gjør deg uunnværlig hver eneste dag. Lag en “tannbørste-app”

– Jeg husker ikke hvor begrepet oppsto, sier Sean Percival. – Men det handler om å lage en app som er like uunnværlig som tannbørsten: Klarer du å designe noe folk føler de må bruke flere ganger daglig – både morgen og kveld – har du virkelig skapt noe unikt. Om folk bare vil bruke appen én gang i uken, minsker sjansen for at du sitter på en vinner.

Les også: Lyst på flere lønnsomme kunder – og økt salg?

5. Ikke lag en app som gjør to ting godt nok. Lag en app som gjør én ting fantastisk.

– De fleste utviklere har lite penger, lite tid og få ressurser. Mange utviklere blir besatt av å legge til funksjoner, og det ender bare med rot. Tenk som Apple: De fortsetter å fjerne og fjerne funksjoner, helt til de sitter på noe som funker godt nok, avslutter Sean Percival.

Hvordan blir fremtiden?

Percival vet det bedre enn de fleste: Om ti år kan stjernehimmelen for apper og sosiale medier se helt annerledes ut, nok en gang. Hvem er de store spillerne da? Google?
– Google har feilet hver eneste gang de har prøvd, sier Percival. – Jeg tror fremtidens suksesser kan komme helt plutselig inn fra siden. Det krever bare to dedikerte sjeler som jobber fra studenthybelen. Det var slik Snapchat ble startet. Og de neste årene ser vi kanskje fem eller ti nye slike selskaper. – De har millioner av brukere – og apper ingen har tenkt på enda.

Les også: Er du lei av kunder som ikke betaler for seg?

Kilde: E24

Dette er Bisnode:

Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten.

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner dem for deg.
Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
Nye leverandører: Vi finner de solide.
Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?

Trenger du hjelp til å øke lønnsomheten i din bedrift?

Vennligst kontakt Kari Mette Almskog. Mobil: 90 19 18 18, tlf.: 22 45 90 00 og e-post: kari-mette.almskog@bisnode.no 

Motta våre nyeste blogginnlegg!