<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Drømmer du om å bli gründer? Stina fant billetten til suksess

Kåret til årets gründer

– Gi aldri opp. Og ikke vær redd for å mislykkes, var TicketMobile-gründer Stina Birkelands (34) budskap til andre gründere da hun ble kåret til årets kvinnelige gründertalent i Norge i 2013.

 

Stina-nytt-foto-sofa-250-gründer – Vær stolt av produktet ditt. Gå ut og selg det, sier Stina Birkeland.

Vær stolt av produktet ditt

Stina sier det samme til gründere i dag.
– Det vil alltid komme ups and downs, poengterer hun. – Vær stolt av produktet ditt. Gå ut og selg det. Og dette er ikke tomme ord. Stina har klart det. Men veien har vært lærerik og lang.

Stina så potensialet

Billettbransjen i Norge har i årevis nærmest vært et monopol. Ny teknologi har nå revolusjonert bransjen, og TicketMobile er én av fem-seks aktører i billettbransjen. Ikke minst er det mobiltelefonen som har gjort alt enklere. Smarttelefonen er blitt allemannseie.

Les også: 10 gründer-tips for deg som vil starte ditt eget selskap

Billetter for 1,5 milliarder kroner

– Det omsettes årlig omkring 1,5 milliarder kroner i billetter her i Norge, forteller Stina Birkeland, som så potensialet i dette markedet da idéen om TicketMobile ble født.

Ting tar tid

Etter å ha utarbeidet forretningsplan, fikk Stina etablererstipend. Støtten gikk til å sette sammen teamet og til å starte opp. Utviklingen/programmeringen av teknologien ble outsourcet til India.
– Vi brukte nesten ett år på å utvikle plattformen slik den er i dag, forteller Stina, som trodde det ville gå mye raskere. – Multipliser tiden du tror det tar med Pi (3,14), er rådet hun gir til andre norske gründere.

Les også: Slik finner du nye, lønnsomme kunder

Konsert-ticketmobile-250-Stina-gründer Ny teknologi har revolusjonert musikkbransjen.

Ulike bransjer – ulike systemer

– Ulike bransjer trenger ulike systemer for sine arrangementer, men noe er felles, forklarer Stina. – Et eksempel er vår mobilapp for arrangører, som gjør at arrangøren ikke trenger å kjøpe scanneutstyr til billettkontrollen. Et annet eksempel på hva vår app kan bidra med, er informasjon om riktig buss/trikk til det aktuelle arrangementet.

Les også: 10 egenskaper du må ha for å lykkes som gründer

Kredittsjekker ved risiko

– Ved arrangementer hvor vi i TicketMobile tar risikoen, kredittsjekker vi kunden hos Bisnode Dun & Bradstreet, sier Stina Birkeland, som stoler på tørre tall, ikke minst fordi de ofte underbygger magefølelsen. Etter å ha jobbet mange år i utlandet, med ulike kulturer, setter hun pris på den norske grundigheten. Årene i utlandet har vært inspirerende og lærerike. Ikke minst er hun vant til at det stilles høye krav.

Les også: 10 sjekketriks for deg som hater å tape penger

En lyttende og coachende gründer

Stina beskrives som en lyttende, coachende leder – som absolutt ikke er konfliktsky. Ting skal ikke feies under teppet. Er det stille to-tre dager på rad, kan hennes kolleger i TicketMobile begynne å lure. Men alt er selvsagt ikke like morsomt, selv i en gründers hverdag.
– Oppstartfasen er morsomst, det å få idéen og produktet ut i markedet. Driftsfasen etterpå preges mer av struktur og rutiner.

Rimelig, enkelt og morsomt

På ticketmobile.no presenteres innovative billettløsninger som gjør det rimeligere og enklere for arrangøren – og ikke minst: Morsomt og enkelt for sluttbrukeren.

Stina-250-ny Stina Birkeland holder også kurs og foredrag i tema om gründervirksomhet og forretningsutvikling.

Dette tilbyr TicketMobile deg

Opprett et gratis arrangement i dag. Det koster ingenting å bruke TicketMobile. På websiden kan man enkelt opprette event og bruke verktøyene helt gratis. Ditt arrangement vil bli publisert på Ticket Mobiles mobile app. Du kan også selge billetter gjennom Facebook og på egen webside. Her kan du laste ned de ulike appene: For iPhone - for Android - for arrangører.

Alt du ikke visste om Stina Birkeland

Norsk-amerikansk gründer basert i Oslo. Hun har gründet selskapet TicketMobile og har fått prisen ”Årets kvinnelige gründertalent” i 2013. Birkeland har internasjonal bakgrunn fra Sveits, Puerto Rico og London. Hun jobbet fem år utenlands før hun kom tilbake til Norge i 2008. Var salgs- og markedsdirektør før hun ble gründer.

Var kokkelærling hos Eyvind Hellstrøm. – Der lærte jeg struktur og disiplin, sier Stina. Var også 3,5 år i Sveits, der hun gikk hotellfagskole. – Reisen fra kokk til lidenskapen for IT har vært spennende, understreker hun. Stina Birkeland holder også kurs og foredrag i tema om gründervirksomhet, forretningsutvikling, hvordan finne riktig strategi for en gründer – samt at det å tørre å feile kan føre til suksess. Hun er også kjent for å jobbe for å bedre vilkårene for gründere, blant annet ved å stimulere til mer risiko- og såkornkapital i Norge.

Kari-Mette-Almskog Bisnode Ønsker du hjelp med å øke lønnsomheten i din nye bedrift? Vennligst kontakt Kari Mette Almskog i Bisnode.

 Dette er Bisnode

Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten.

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner dem for deg.
Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
Kunder: Lær å kjenne dine kunder bedre. Økt kundekunnskap er økt salg.
Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
Nye leverandører: Vi finner de solide.
Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?
Kontaktdata: Har du korrekte, oppdaterte data på kundene dine?
Dialogmarkedsføring: Vi hjelper deg gjennom hele prosessen.

Trenger du hjelp med å øke lønnsomheten i din bedrift?

Vennligst kontakt Kari Mette Almskog. Mobil: 90 19 18 18, tlf.: 22 45 90 00 og e-post: kari-mette.almskog@bisnode.no

Motta våre nyeste blogginnlegg!