<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Dataanalyse: Den nye måten å forstå kundene dine på

Eva og Geir kommer med 63 prosents sannsynlighet til å flytte i løpet av to måneder – med 74 prosents sannsynlighet leter de etter en stor villa. Ved hjelp av smart dataanalyse er det nå mulig å forutsi hvordan dine kunder kommer til å oppføre seg – og konsumere i fremtiden. Men dette krever at man dropper den klassiske målgruppetenkingen.

v-nyy-250-just Med en dataanalyse kan vi si hvem som vil kjøpe ny Volvo i 2015, og om han eller hun er interessert i en finansieringsløsning.

Smart dataanalyse forutsier hva dine kunder vil gjøre

Tenk deg at du får data som beskriver alle husholdninger i Norge – hvordan de konsumerer, hva de vil ha og når de vil ha det. Ved å se forbi de tørre tallene og heller se på myke verdier som personlighet og livsfase, er dette nå mulig.

Stereotypene fungerer ikke lenger

I lang tid har foretak blandet sine kunder på samme måte. Kjønn, alder og inntekt har vært verktøyene, og med disse har man prøvd å utvikle produkter og tjenester som skal passe forbrukerne.
– Men én 30-årig kvinne trenger ikke å ha mye felles med en annen – spesielt ikke i dag. sier Ulrika Gimerby, som jobber med markedsanalyse i Bisnode. 

Kundeinnsikt - Bisnode I dag kan en 30-åring kan ha mye mer felles med en 50-åring enn med en person på sin egen alder.

Større uforutsigbarhet

Før levde man mer forutsigbart. Folk giftet seg omtrent på samme alder, man skaffet seg barn ”i samme ”slengen” osv. I dag er det annerledes. Våre liv er mer uforutsigbare, eksempelvis kan barnefamilier i dag se veldig ulike ut.

”Vi må gå ut ifra hvilken personlighetstype kunden er – og hvor i livet hun eller han befinner seg.”

Les også: Vil du vite mer om kundene dine – og selge til riktig målgruppe?

Skinnet kan bedra

To ugifte personer i samme alder, bosatt i samme geografiske område og med lik inntekt, kan se like ut på papiret. Men i virkeligheten bor kanskje den ene alene, mens den andre lever i en småbarnsfamilie. Derfor må vi forstå våre kunder på en helt ny måte – og inkludere de myke verdiene. Vi må ta hensyn til hvilken personlighetstype vår kunde er, hvor i livet han eller hun befinner seg – og mye mer. Først da kan vi kommunisere riktig med de kundene vi vil nå.

Myke verdier blir harde data

Å utvinne disse myke verdiene handler om avansert dataanalyse, med informasjon fra en mengde ulike kilder. Bisnodes egen database omfatter alle Norges innbyggere, der hver og en er tildelt ulike egenskaper. Det handler eksempelvis om forskjellige personlighetstyper – som har sine egne preferanser og vurderinger.

Les også: – Jeg er ikke bare mamma, jeg er tannlege også

Kundeinnsikt gir deg store muligheter for økt salg

– Kombinert med hvilken livsfase personen tilhører, og hvilken familiesituasjon han eller hun lever i, kan man få verdifull informasjon om hvert menneskes aktuelle og fremtidige behov. Vi kan svare på hvilke personer som trolig kommer til å flytte i løpet av ett år – eller hvilke som helst reiser til Thailand. Dette betyr en stor forskjell på hvordan man bør kommunisere med individet – og også med husstanden.

Les også: Er du klar for den neste, store datarevolusjonen?

4 tips for å analysere kundedata:

 1. Start med å identifisere spørsmålene som er viktige for ditt foretak.
  Tenk gjennom hvilke utfordringer og mål foretaket har – den overordnede hensikten med analysen er jo at dere skal nå målene deres.
 2. Tenk gjennom bildet dere har av kundene og undersøk om dette faktisk stemmer.
  Med en riktig analyse lærer dere å kjenne de eksisterende kundene slik de er, og da forstår dere hvordan dere kan kommunisere med dem – og hvordan dere kan verve nye kunder.
 3. Tenk på fremtiden.
  Når dere vet hvordan målgruppen deres ser ut i dag – tenk gjennom hvordan den kommer til å se ut i morgen. Er det de samme kundene som bare er blitt eldre – eller vil dere få nye kunder i samme aldersgruppe? Hva betyr dette for hvordan dere bør agere?
 4. Spørsmålet er hvordan målgruppen deres kan deles opp på riktig måte.
  Ulike kundegrupper har ulike behov og interesser. Skal de få forskjellige tilbud eller skal tilbudene bare kommuniseres på ulike måter? 
Kari-Mette-Almskog Bisnode Trenger du mer innsikt og kunnskap om kundene dine? Vennligst kontakt Kari Mette Almskog i Bisnode.

Dette er Bisnode

Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten.

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner dem for deg.
Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
Kunder: Lær å kjenne dine kunder bedre. Økt kundekunnskap er økt salg.
Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
Nye leverandører: Vi finner de solide.
Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?
Kontaktdata: Har du korrekte, oppdaterte data på kundene dine?

Trenger du mer innsikt og kunnskap om kundene dine?

Vennligst kontakt Kari Mette Almskog. Mobil: 90 19 18 18, tlf.: 22 45 90 00 og e-post: kari-mette.almskog@bisnode.no

Motta våre nyeste blogginnlegg!