<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Bisnodes egen selgerskole: I Bill Gates sine fotspor…

Alle trenger en coach. Dét mener Bill Gates. Og Pål Kleven-Fredriksen og Per Ivar Hogseth Kristiansen er hjertens enig. Pål er nå inhouse coach for hele Bisnode i Norge. På heltid. Andre fristende titler er lagt på hylla.

Elisabeth Thoresen Bisnode – Coachingen i Bisnode er helt strålende, skryter Elisabeth Selim Thoresen.

Norges beste selgerskole?

– Vi kan godt kalle ham sjefcoach, sier Per Ivar Hogseth Kristiansen, salgsdirektør SMB i Bisnode og leder av Sales Academy – Bisnodes egen interne selgerskole. En av Norges aller beste i sitt slag, påstås det. Med en unik balanse mellom salgsteknikk og mental trening. – Pål er primus motor for Akademiet nå, og han har videreutviklet og breddet konseptet i år, slik at årets utgave er det sterkeste vi har hatt siden oppstarten, sier Per Ivar videre. Det ryktes at Sales Academy er en magnet som tiltrekker seg nye talenter.

Jobb skal være lidenskap

Coach-guru Pål Kleven-Fredriksen mener at altfor mange går på jobben uten å ha lidenskapen i bånn – som en solid basis i bunnen, uansett hva en jobber med.
– Lidenskap er som flybensin til jumbojeten, sier Pål nesten lyrisk. – Det er lidenskapen som driver deg fremover dag ut og dag inn. Du må simpelthen elske det du gjør og gjøre det du elsker.

Les også: Salgssjefen som ikke kunne la være å coache

ny-pål-250-nn Coach Pål Kleven-Fredriksen, Bisnode.

Har endret tankemønstrene

– Coachingen i Bisnode er helt strålende, skryter Account Manager Elisabeth Selim Thoresen, som har jobbet med salg siden hun var 20 år. Det er åtte år siden. – Hele meg og min rolle, mine tankemønstre, er endret til å bli enda bedre, skryter hun. På én dag ringer hun et femtitall firmaer, i tillegg til å kommunisere via e-post.

Dedikerte og dyktige selgere

– Selgerne og deltakerne på kurset har på en imponerende måte vært svært lærevillige og gitt av seg selv på alle samlinger. Uten gode deltakere klarer vi heller ikke lage et fengende og utviklende kurs, mener Pål og Per Ivar. – De har virkelig grepet alle øvelser med en offensiv innstilling, og flere selgere bruker mye tid utenom Akademiet på temakvelder og egenutvikling. Denne innstillingen gjenspeiles i resultatene.

Kunden må ville snakke med deg

– De første 30 sekundene er avgjørende for å “speile” kunden, understreker Elisabeth. – Selv er jeg veldig energisk og har lært å roe meg ned. Er man på nivå 10, vil noen kunder legge på røret ganske raskt. For å komme så langt som til en behovsanalyse, må kunden ville snakke med deg.

Går glipp av potensialet

– Uten trening går mange selgere glipp av potensialet sitt, understreker Pål. – Trening er helt nødvendig. Vi vil gi mennesker noe, som ikke bare er til nytte i jobben, men i det private liv også. Vi får tilbakemeldinger fra selgerne om at de får med seg noe som har flere dimensjoner. Det er veldig gledelig.

Største satsing noensinne

Sales Academy startet i 2008 og har gradvis økt virksomheten. I 2014 har satsingen vært den største noensinne, med samlinger to ganger i måneden. Alle selgere i Bisnode deltar, på tvers av temaene, som f.eks. kan være:

 • Behovsanalyse.
 • Presentasjon av produkt/argumentasjon.
 • Closing av kontrakt.

Påvirke og bevege

– Noen samlinger har handlet om å forstå kunsten rundt å påvirke og bevege andre, samt hvordan man på best mulig måte avdekker og presenterer løsninger som gjør hverdagen bedre for kunden, forteller Per Ivar Hogseth Kristiansen, som foreleser på Sales Academy i tillegg til Pål Kleven-Fredriksen. Kommunikasjon, hvordan kommunisere og skape kjemi med kunden, er et annet viktig emne. Og ikke minst: Hvordan kommuniserer vi med oss selv? Hvordan finne den gode tilstanden før arbeidsdagen begynner? Kanskje noe ikke bare selgere trenger å lære noe om?

En magnet for salgstalenter

 • Trygghet
 • Trening
 • Å ha tro å seg selv
 • Å bli ivaretatt
 • Kjenne seg selv
 • Få innsikt
 • Ubevisst læring
 • Små, enkle teknikker

Dette er noen av mange temaer for Sales Academy. Ikke så merkelig at salgstalenter har fått øynene opp for Sales Academy. Kanskje blir du den neste som utvikler og foredler ditt salgstalent hos Bisnode?

Et verktøy som virker

– Vi selgere måles ikke på hvor hyggelige vi er, smiler Account Manager Elisabeth Selim Thoresen, som synes det er fint å ha verktøy fra coach Pål som gjør at hun kan “close” salgene med god samvittighet. Jo, god coaching og markedsledende produkter er som regel en god mix.

NYYY-SA-2014-alle-031214-til-web Årets deltakere på Bisnode Sales Academy 2014.

Vil du vite mer om Bisnode?

Vennligst kontakt Per Ivar Kristiansen. E-post: Per.Ivar.Kristiansen@bisnode.no Mobil: 93 00 97 13.

Motta våre nyeste blogginnlegg!