<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Slik får du kundene dine til å betale – 7 lønnsomme tips

Manglende betaling er lite lønnsomt. Med en driftsmargin etter skatt på fem prosent, må du ha et mersalg på 200.000 kroner for å dekke et tap på 10.000 kroner. Les videre og få med deg syv gode tips for å sikre at kundene gjør opp for seg.

 

kafe-dame-250 Å selge uten å få oppgjør er dyrt. Et tap tilsvarer 20 ekstra salg hvis du har en driftsmargin på 5 prosent.

1. Frist kunden til å betale med en gang

Ti kroner i dag er bedre enn ti kroner i morgen. Kontant = Null risiko. Ta gjerne med en mobil betalingsterminal når du besøker kunden. Still deg også spørsmålet: Er ni kroner i dag bedre enn ti kroner om lang tid? Kanskje noen prosenter i kontantrabatt er bedre enn endeløse, utestående fordringer for å drive inn en høyere betaling?

2. Kredittsjekk kunden

Før du selger varer for store beløp på kreditt, bør du finne ut så mye som mulig om kunden. Sjekk gjerne kundens kredittverdighet hos Bisnode. Vær på vakt dersom kunden har betalingsanmerkninger.

Les også: Er du lei av kunder som ikke betaler for seg?

3. Kjøp gode faktureringssystemer

Altfor mange er opptatt av bare å selge. Oppfølgingen etterpå er for slapp. Skaff et godt faktureringssystem som holder orden på kunderegisteret. Da får du oversikt over hvilke kunder som betaler til riktig tid, og hvilke som må purres på.

4. Krev garantier

Be kunden stille personlige garantier for å få innvilget kredittsalg, dersom du tviler på evnen til å gjøre opp for seg. Det beste er hvis kunden gir en selvskyldnergaranti. Da kan du kreve pengene fra kunden personlig dersom firmaet hans ikke gjør opp for seg.

Les også: Lyst på flere lønnsomme kunder – og økt salg?

Netthandel Bisnode Norge

5. Ta pant i det du selger

Ta salgspant i varen. Da sikrer du at du får varen tilbake dersom kunden skulle gå konkurs. Salgspant må avtales med kunden. Dette gjør du i leveringskontrakten eller i et skriftlig tilbud. Ta med en setning om at selgeren har salgspant i varen til den er gjort opp, og at kjøperen ikke kan videreselge eller pantsette varen før hele regningen er betalt.

6. Vurder factoring

Factoring innebærer at du selger kundefordringene til et firma som er spesialister på å inndrive gjeld. Du fakturerer og får pengene umiddelbart. Men det er en hake ved dette. Du får ikke alle pengene, bare ca 90 prosent. I tillegg får du gjerne noen prosenter ekstra når kunden har betalt regningen.

Les også: Slik lager du et tilbud kundene dine ikke kan si nei til

inkasso-Bisnode-Norge-250

7. Lag gode inkassorutiner

Inkassotrussel hjelper. Over 70 prosent betaler når de har trusselen om inkasso hengende over seg. Alternativt kan du sende en forliksklage til Forliksrådet og dermed bringe saken inn for domstolene. Med en rettskraftig dom kan namsmannen tvangsselge eiendeler, slik at du får dekket dine krav.

Kilde: Dine Penger

Dette er Bisnode

Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten.

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner dem for deg.
Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
Nye leverandører: Vi finner de solide.
Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?

Trenger du hjelp til å øke lønnsomheten i din bedrift?

Vennligst kontakt Kari Mette Almskog. Mobil: 90 19 18 18, tlf.: 22 45 90 00 og e-post: kari-mette.almskog@bisnode.no

Motta våre nyeste blogginnlegg!