<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Elon Musk – den nye superhelten i entreprenørverdenen

Er du lei av å høre historier om Apple-gründer Steve Jobs eller Facebooks Mark Zuckerberg? Værsågod, her er alt du trenger å vite om entreprenørverdens største helt: Elon Musk.

elon-musk-tesla Elon Musk – superentreprenøren.

Geni alt som ung

Grunnleggeren av Paypal, Tesla Motors og SpaceX er født i 1971 i Pretoria, Sydafrika. Allerede som tiåring begynte Elon Musk å bruke Commodore VIC-20, den første egentlige hjemme-PC’en (solgt i Norden fra1981). Han lærte seg programmering, og alt som tolvåring solgte han koden ”Blastar”– som han selv utviklet – til et tidsskrift: PC and Office Technology. Pris: 500 amerikanske dollar.

Virkelighetens Tony Stark (Ironman)

Elon Musk elsker serietidsskrifter og science fiction. Han er ofte karakterisert som virkelighetens Tony Stark, Marvels superhelt i Ironman. Elon Musk fikk ekstremt stor oppmerksomhet da han valgte å frigi Teslas patent, slik at flere kunne lage lignende biler og på den måten bidra til et bedre miljø.

Foretak som Elon Musk ligger bak:

1. PayPal

Betalingstjenesten PayPal ble grunnlagt av Musk i 1998. Salget av aksjene i dette foretaket la det økonomiske grunnlaget for hans andre foretak. PayPal er i dag en av verdens ledende globale betalingstjenester og fins på hele 2.023 markeder.

Elon Musk: ”Jeg tror det er mulig for vanlige mennesker å velge å være ekstraordinære.” 

space-x musk Romfartsprosjektet SpaceX.

2. SpaceX – nok en suksess

Dette er det første private foretaket som har klart å plassere en farkost i en bane rundt jorden. Man har klart å fly langt ut i verdensrommet, levere nødvendigheter til en romstasjon og siden vende tilbake til jorden. Foretaket startet i 2002 – med et langsiktig mål om å utvikle romdrakter som kunne gjenbrukes, og å muliggjøre en kolonisering av planeten Mars.

Elon Musks romfartsprosjekt SpaceX landet fredag 8. april for første gang en av sine raketter på en plattform i havet. Suksessen bringer selskapet ett skritt nærmere å kunne gjenbruke de kostbare løfterakettene. Raketten Falcon 9 ble skutt opp i bane rundt jorden og landet på et ubemannet drone-skip i Atlanterhavet. Det er første gang i historien at en rakett har blitt sendt ut i rommet, for deretter å lande på et flytende fartøy.

3. Tesla

Tesla tilbyr i dag tre elektriske bilmodeller:

  1. Tesla S, som akselererer fra 0 til 100 km i timen på mindre enn tre sekunder.
  2. Tesla X, en syvseter, er like rask.
  3. Nykommeren Tesla Model 3 er heller ingen sinke. Den gjør 0-100 kilometer i timen på under seks sekunder, ifølge produsenten. 
model-3-tesla Tesla Model 3 – den siste store suksessen fra Elon Musk.

Model 3 – en historisk produktlansering: 400.000 bestillinger

Kun 2 uker etter at Tesla-sjef Elon Musk avduket Model 3, av mange beskrevet som et historisk skille i bilbransjen, har selskapet mottatt fantastiske 400.000 bestillinger. Tesla mener produktlanseringen av Model 3 er den største på én uke for hvilket som helst produkt, noensinne.

Ikke betalt for reklame

Ulikt andre større produktlanseringer har Tesla ikke markedsført eller betalt for reklame. ”Dette har vært et ekte grasrot-tiltak, drevet av lidenskapen til Teslas ansatte, som har jobbet så hardt for å komme der vi er i dag, og av våre kunder og fremtidige kunder som tror så sterkt på det vi prøver å oppnå", skriver Tesla på sin blogg under tittelen "Uken da elektriske biler ble menigmanns".

Nettsidene krasjet

Da Model 3 ble gjort tilgjengelig for reservasjoner i Teslas forretninger, dannet det seg lange køer, også i Norge. Da Tesla-sjefen gikk på scenen samme kveld, kunne han fortelle at et hårete mål om 100.000 reservasjoner var passert allerede før noen hadde sett bilen. Dagen etter krasjet nettsidene i én time da det ble åpnet for reservasjoner. 

model-s Tesla Model S.

Lang ventetid

Tesla leverte kun 50.658 elbiler i 2015. Med dagens produksjonstakt kan det dermed ta flere år før reservasjonsholderne vil motta sine elektriske ”folkevogner”. De første leveringene vil skje i USA i slutten av 2017 og i Norge trolig tidlig i 2018.

Norgesvennen Elon Musk kommer til Oslo 21. april

Norge har vært Teslas viktigste marked utenfor USA, noe som har inspirert Tesla-sjefen til flere besøk. Om ikke lenge kommer Musk igjen til Norge, denne gang sammen med den amerikanske transportministeren Anthony Foxx. Anledningen er Samferdselsdepartementets konferanse om fremtidens transportløsninger 21. april.

Sikkerhet, verdiskaping og omstilling

Regjeringens mål er at Norges transportsystem skal være sikkert, fremme verdiskaping og bidra til omstilling til lavutslippssamfunnet. Konferansen skal gi innspill til hvordan dette kan gjøres i praksis og bidra til at vi får frem de beste ideene.

En ekstra spiss på konferansen

– At Elon Musk representerer de store lokomotivene i verdensøkonomien, som også er ledende på teknologi og der det er viktig at vi jobber frem politiske regelverk, er med på å sette en ekstra spiss på arrangementet, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til TV2.

Fakta om Tesla

Tesla startet i 2003. I 2008 ble verdens første elsportsbil, Roadster, lansert. I tillegg til at Tesla Roadster ikke slipper ut avgasser, kan den i autopilotmodus bytte fil, åpne garasjedøren og parkere seg selv.

Kilder: BilNytt.no og Dagens Næringsliv.


Dette er Bisnode:
Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten.

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner dem for deg.
Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
Kunder: Lær å kjenne dine kunder bedre. Økt kundekunnskap er økt salg.
Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
Nye leverandører: Vi finner de solide.
Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?
Kontaktdata: Har du korrekte, oppdaterte data på kundene dine?
Dialogmarkedsføring: Vi hjelper deg gjennom hele prosessen.

Motta våre nyeste blogginnlegg!