<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Norsk suksesshistorie fra Myanmar

Etter å ha vært politisk isolert i flere tiår, har en mer liberal regjering nå åpnet landet for utenlandske investorer. Bisnode Dun & Bradstreet forteller her en norsk suksesshistorie fra Myanmar, tidligere Burma.

 

burma-mobil-250-n 10 millioner personer i Myanmar har valgt Telenor.

Består testen med glans

Telekommunikasjonsselskaper leverer nå mobiltelefoner og etablerer internettforbindelse og fungerer som en første test av dette nye markedet. Markedet består foreløpig testen med glans.

10 millioner kunder – på ett år

Telenor entret Myanmar i september 2014, og har allerede fått mer enn 10 millioner kunder i landet. Med en befolkning på 55 millioner har Telenor fremdeles rom for å vokse i Myanmar. Jon Fredrik Baksaas, tidligere CEO i Telenor, sier i Telenors Q2-rapport at veksten i Myanmar fortsatt overgår deres forventninger, og at de, noe uventet, sitter igjen med en profitt fra operasjonene i Myanmar.

Les også: Hold deg oppdatert på hva som skjer i Asia

Telenors nest største marked

Telenor er ingen nykommer i Asia. Thailand, som er selskapets største enkeltmarked utenfor Norge, står for 16 prosent av deres inntekter. Malaysia står for 13 prosent.

Les også: Månedens D&B-land: Hellas under lupen

Basestasjoner i fleng

Infrastruktur har vært en stor investering for Telenor, som har bygd basestasjoner (for å levere 3G-dekning) som aldri før i avsidesliggende områder, der 70 prosent av befolkningen bor. I første halvdel av 2015 hadde Telenor mer enn 2.500 tårn – flest av alle utenlandske leverandører i Myanmar. I mai plasserte i tillegg Telenor en ordre hos Apollo Tower på ytterligere 700 basestasjoner.

burma-mann-på-gata-250

Telekommunikasjon prioriteres

At telekommunikasjon er det første Myanmar åpner for utenlandske selskaper er ikke overraskende. Ved siden av å gjøre det mulig for Myanmars befolkning å kommunisere, åpner også et robust telekommunikasjonssystem muligheter for bank, detaljhandel, media og mange andre sektorer.

USA har restriksjoner

Historien er forøvrig en annen for amerikanske selskaper. Selv om USA har gjenopptatt diplomatiske forbindelser med Myanmar (som USA kaller Burma), har amerikanske selskaper fremdeles restriksjoner når det gjelder å gjøre forretninger i Myanmar.

Les også: 7 lønnsomme svar for deg som vil tjene maksimalt på dine utenlandske kunder

Har du utenlandske kunder eller leverandører? Ønsker du å redusere risikoen?

Vi har nøkkelinformasjon om 230 millioner foretak i 214 land. Dette er informasjonen du trenger for å sikre deg mot tap på utenlandske kunder og leverandører. I tillegg har vi Country Insight-rapporter på hvert land som gir deg oversikt over økonomiske, politiske og handelsmessige forhold i et land.

Kontakt oss her.

Motta våre nyeste blogginnlegg!