<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Er du en god selger? 12 gode tips til ditt neste kundemøte

12-tips-til-neste-kundemøte-bisnodeFor at du skal lykkes er det viktig at kundemøtet handler om kunden og ikke deg. Du må også være en god forhandler og skape tillit. 68 prosent av dine kunder kjøper deg – før de kjøper ditt produkt eller tjeneste.

12 gode egenskaper for å lykkes i et kundemøte:

1. Vær motivert til å lytte.

Det er ofte slik at den personen som har mest informasjon, også kontrollerer møtet og forhandlingene mellom deg og kunden. Når du prater, selger du – når kunden prater, selger de til seg selv.

2. Still spørsmål.

For å få konkret, betydningsfull informasjon, og for å kunne avdekke kundens mål og interesse, må du hele tiden stille spørsmål.

Les også: Stoler du på informasjonen i kundedatabasen din?

3. Vær oppmerksom på ikke-verbale signaler.

Selv om det er av betydning å lytte til det kunden sier, er det vel så viktig å forstå holdningene og motivene bak det vedkommende sier.

Les også: Slik lager du et tilbud kundene dine ikke kan si nei til

4. La alltid kunden fortelle sin historie først.

Mange salgspersoner har lært verdien av dette rådet. Dersom selgeren først lar kjøperen få uttrykke sitt behov, kan hun/han skreddersy en løsning for vedkommende. 

68 prosent av dine kunder kjøper deg – før de kjøper ditt produkt eller tjeneste.

5. Ikke avbryt når kunden snakker.

Det er uhøflig, men først og fremst kan det hindre kunden i å gi betydningsfull informasjon.

6. Unngå forstyrrelser.

Avbrytelser og forstyrrelser kan hindre at et kundemøte utvikler seg hensiktsmessig. Andre medarbeidere og telefoner kan forstyrre, og dermed få fokus bort fra dagens tema.

Les også: Er du en god salgssjef? Lær hvordan du kan bli enda bedre

7. Ikke stol på hukommelsen.

Når noe sies i et møte, skriv det ned. Det er utrolig hvordan motstridende informasjon kan komme opp senere. Skriv ned fakta og informasjon som kan være viktig når det forhandles, for eksempel om pris.

8. Lytt med tanke på at dette skal ha et formål.

Når man har et mål med lytting, kan man lete etter ord og ikke-verbale uttrykksformer som kan gi den helhetlige informasjonen man søker etter.

9. Se kunden inn i øynene.

Undersøkelser har vist, i hvert fall i vår vestlige kultur, at en person som ser deg i øynene blir oppfattet som tillitsfull, ærlig og pålitelig. Dette vil gi deg fordeler i en forhandlingssituasjon.

Les også: Lyst på flere lønnsomme kunder – og økt salg?

10. Reager på informasjonen og ikke på personen.

Det er lurt å forstå hvorfor kunden sier det hun/han sier, og gjør det hun/han gjør. I en forhandlingssituasjon prøver enhver kunde å endre relasjonen i overensstemmelse med sine egne interesser.

11. Ikke bli sint.

Når du blir sint, overlater du kontrollen til kunden. Sinne gjør at man heller ikke er i den rette tilstanden til å treffe de riktige beslutningene.

12. Husk at det ikke er mulig å lytte og å snakke samtidig.

Selvsagt må du også snakke for å hjelpe kunden til å gi den informasjonen du ønsker, men prøv å dele sekvensene mellom når du lytter og når du snakker.

Les også: Salgssjefen som ikke kunne la være å coache

LAST NED GRATIS GUIDE: 5 nøkler som gir deg flere gode B2B-kunder.

Hvordan få flere betalende B2B-kunder

 Forfatter: Artikkelen er skrevet av Jørn Bräuner.

Motta våre nyeste blogginnlegg!