<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nå endres tusenvis av postnumre. Slik holder du deg oppdatert

postkasse-med-tekst-ny.jpg
1. oktober fikk 4.000 husstander og 1.000 bedrifter nytt postnummer eller poststedsnavn. Er ditt kunderegister rustet for å ta imot alle endringene?  

Store endringer 1. oktober

Den første dagen i oktober er fast dato for endringer i postnummer og poststedsnavn her i Norge, og også i år er 1. oktober en viktig dato for norske bedrifter.

Merethe-Straumsnes-Bisnode4.000 husstander og 1.000 bedrifter får nytt postnummer eller poststedsnavn – en endring som med stor sannsynlighet vil påvirke kunderegisteret ditt.

Viktig å vaske kunderegisteret

– Vi har hatt høyere tall i tidligere år, men dette er likevel snakk om mange endringer. Nå er det viktig å kjøre en vask av hele kunderegisteret for å være sikker på at man sitter på oppdatert informasjon, sier Merethe Straumsnes, rådgiver i Bisnode (bildet).

Les også: Slik øker du kvaliteten på dine kundedata – 10 gode råd

Størst endringer i Elverum

Postnummerendringene vil påvirke en rekke områder rundt om i landet, men aller størst blir endringene i Elverum. I tillegg til en rekke postnummerendringer får kommunen to helt nye postnummer.

Les mer: Øk salget ditt med korrekte kundedata

Effektivisering

Også i Trondheim vil det skje endringer. Blant annet får Posten og Brings nye logistikksenter det nye navnet Torgarden. I tillegg fjernes en rekke postnummer som ikke lenger er i bruk.

Ifølge Posten skjer endringene for å sørge for en så effektiv postdistribusjon som mulig, eller etter ønsker fra kommuner, organisasjoner, velforeninger –eller kunder som på grunn av lokale eller historiske forhold ønsker å endre sin postadresse.

Les også: Kundebasen din er nøkkelen til gjensalg og økt salg

Utdaterte registre kan gi store konsekvenser

Dersom du ikke oppdaterer kunderegisteret i oktober risikerer du forsinkelser i kommunikasjon med kunder og leverandører.

sende-brev-bisnode

– Utdatert informasjon kan være svært uheldig for kunderegisteret, og særlig i forhold til fakturaer. Adressefeil fører til forsinkelser, informasjon kan gå tapt – og i verste fall får du ikke betalt eller ikke kontakt med personen eller selskapet du forsøker å nå, sier Merethe Straumsnes.

Videresender i en overgangsperiode

Posten vil videresende post med feil postnummer eller poststed i en overgangsperiode, men det er verdt å merke seg at sortering av post foregår maskinelt. Dersom dine brev og pakker har feil postnummer vil de ikke havne på rett samlebånd.

Datakvaliteten blir dårligere

Merethe Straumsnes mener likevel den største bekymringen rundt et utdatert kunderegister er datakvalitet.

– Datakvalitet forringes over tid. Dersom du ikke fører et jevnlig ajourhold på informasjonen i registrene dine vil du få stadig dårligere datakvalitet. På lang sikt kan dette få store konsekvenser, forklarer Straumsnes.

Les også: Spar tid og penger: Oppdater dine kundedata automatisk

kundedata-bisnode

Benytt Bisnodes postnummervask

– Bisnode har full oversikt, og kan sørge for at adressene du sitter på er oppdaterte og korrekte. Vi har fått registeret med nye postnumre fra Posten, og vi har gode løsninger på plass for å hjelpe våre kunder, forsikrer Straumsnes.

Er du Bisnode-kunde, og vil forsikre deg om at postnummerendringene oppdateres i dine registre, kan du kontakte din Key Account Manager og be om en postnummervask.

– Det holder å kjøre én vask av hele registeret for å få med seg denne endringen, men det krever at systemet til bedriften er rustet for å ta i mot mange flere endringer enn de vanligvis får.

Les også: Inntil 40 prosent av CRM-dataene er feil. Har du kontroll på dine data?

Ikke Bisnode-kunde, men behov for postnummervask?

Dersom din bedrift ikke er kunde av Bisnode kan du ta kontakt med oss for å høre hvordan vi kan hjelpe deg med å sikre kontinuerlig ajourhold og førsteklasses kvalitet på dataene du sitter på.

Mange tjenester for sjekk og vask

– Hvis du har registre som ikke er vasket eller oppdatert, vil denne postnummerendringen kun være en liten del av kvalitetssjekken vi gjør. Vi tilbyr en rekke tjenester for sjekk og vask av blant annet adresser, telefonnumre, reservasjoner og dødsfall.

navneskilt-bisnode

Hvis du allerede har ajourhold med automatiserte regler for innlesning og oppdatering kan du benytte deg av Bisnodes postnummervask så sant du har et system på plass for mottak av endringene.

Enkelt og kostnadseffektivt

Du kan selvsagt velge å gå gjennom registeret ditt på egenhånd – du kan laste ned alle endringer på Postens nettsider.

– Men da må du selv gjøre jobben med å mappe opp endringene, og det vil kreve en del programmeringsarbeid. Dette kan være en tid- og ressurskrevende jobb, og krever en viss teknisk kompetanse, kommenter Merethe Straumsnes.

– Bisnodes løsning er en enkel og kostnadseffektiv måte å forsikre deg om at informasjonen i dine lister er oppdatert, korrekt og av høy kvalitet, avslutter Merethe Straumsnes.

Vil du oppdatere kunderegisteret ditt?

Vennligst kontakt Hege Barang i Bisnode i dag – og skaff deg korrekte adresser til kundene dine. E-post: hege.barang@bisnode.com Tlf.: 91 83 95 06.

Øk salget med korrekte kundedata

Les mer her - og bestill en datavask.

 

Motta våre nyeste blogginnlegg!