<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Mye stress på jobben? 5 tips for å unngå at du blir utbrent

stress-utbrent

Vi stresser for mye, og som en følge av dette blir stadig flere av oss utbrente. Her får du vite hvordan du kan unngå denne nye folkesykdommen.

paula-davis-laack-stress-utbrentKjenner du også denne følelsen?

Utbrenthet og andre stressrelaterte problemer blir stadig vanligere i Norge. Utbrenthet er en tilstand av emosjonell, mental og fysisk trøtthet – som oppstår når vi kjenner oss overveldet av ulike krav – eller at vi ikke klarer å innhente oss. Når stresset tar over mister du lett motivasjonen og havner ofte i en tilstand der du helst vil gi opp.

Havnet på sykehus

En som forstår seg på dette fenomenet er Paula David-Laack (bildet). Hennes stressede karriere som jurist gjorde at hun havnet på sykehus.

Les også: Salgssjefen som ikke kunne la være å coache

– Jag visste ikke riktig hva som hendte, men det var en forferdelig kombinasjon av utmattelse og kynisme, forteller hun. Etter å ha våknet opp på sykehuset for tredje gang, valgte David-Laacks å ”sale” om. Hun har nå en master i psykologi og hjelper andre å unngå å havne der hun havnet.

organiser-god-organisering-ryddig

Her er David-Laacks 5 tips for å unngå å bli utbrent:

1. Omorganiser din dag

Å omforme jobben er én måte å forandre din situasjon på – uten å bytte jobb. Fordi tretthet lett gjør at du mister motivasjonen, er det viktig at du omorganiserer ting på en måte som øker din motivasjon. Du gjør dette ved å fokusere på hvilke oppgaver som gir deg energi i løpet av dagen.

Hva liker du å gjøre?

– Finn ut hvilke oppgaver som gir deg energi og gjør deg engasjert – og velg når du vil utføre disse oppgavene. Er det noe du spesielt liker å gjøre? Start dagen med denne oppgaven for å få energi straks du kommer til kontoret. En god start på dagen gjør det ofte lettere å komme gjennom oppgaver du ikke er like glad i, mener David-Laack.

målsetting-mål

2. Sett realistiske mål

Å føle at alt er håpløst er vanlig når du er utbrent. Hvis du ofte kjenner at det går i stå på jobben og har vanskelig med å komme videre, er det viktig at du setter deg nye mål. Ved å dele opp målene føles slutten på jobben ikke så langt borte, og hvert steg på veien blir en belønning i seg selv.

3. La OK være bra nok

Det er vanlig å bli utbrent som perfeksjonist. Derfor er det viktig å lære seg å være fornøyd med å være "bra nok". Om du stadig jager etter den perfekte løsningen, vil du aldri kunne slappe av og tillate deg selv å være helt fornøyd.

Les også: Dette tyder på at du er utbrent

pause-avslapping

4. Ta pauser. Ofte

Kronisk utmatting er en av de største drivkreftene som fører til utbrenthet. For å passe på ditt energinivå er det viktig å ta mange pauser.

David-Laack anbefaler en pause på opp mot 10 minutter hvert 90. til 120. minutt. Disse små pausene, hvor du får innhente deg, er en av de beste måtene å motvirke utbrenthet på.

5. Pass på deg selv

Å passe på sin helse er også en god måte å motvirke utbrenthet på. Å sove godt, spise riktig mat og å trene regelmessig, gjør deg både mindre stresset og gladere.

sunn-mat-helseSelvfølgelig kan mange trenge mer hjelp enn disse tipsene. Men det kan ikke skade å starte med disse små knepene.

Les også: Smarte data gir deg bedre helse og redder liv

Dette er Bisnode...

Bisnode er et ledende europeisk data- og analyseselskap. Vi hjelper bedrifter med å finne og administrere sine kunder gjennom hele kundens livssyklus. Vi gjør dette ved å samle og utvikle smarte data for å gjøre våre kunder i stand til å ta smarte avgjørelser. Bisnode har 2400 ansatte i 18 land og har hovedkontor i Stockholm, Sverige. I Norge er vi 230 personer, og vi holder til i Havnelageret i Oslo sentrum.

Kredittsjekk, analyse og kundeinnsikt med smarte data. Bisnode har det du trenger. Vi hjelper deg med å redusere risiko, finne nye kunder og øke lønnsomheten i din bedrift.

Kilde til artikkel: Veckans Affärer

 

 

Motta våre nyeste blogginnlegg!