<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tre av ti nordmenn opplever tom lommebok

30 prosent av nordmenn kommer i en situasjon hvor pengene ikke strekker til. Nesten hver femte nordmann gruer seg til å åpne postkassa i frykt for at det skal ligge nye regninger der. Det viser undersøkelsen «European Consumer Payment Report 2014» som Trendbox har utført for Intrum Justitia i 21 europeiske land. Kilde: Nettavisen/Intrum Justitia.


De viktigste funnene for Norge:

  • 30 % svarer at de ofte kommer i en situasjon hvor pengene ikke strekker til.
  • 11 % sier at de har dårlig kontroll på egen økonomi.
  • 15 % har store problemer med å betale regningene hver måned
  • 17 % er redde for å åpne postkassa i redsel for at det ligger nye regninger der.
  • 13 % har fra tid til annen regning liggende uåpnet i en lengre periode i boligen.
  • 4 av 10 foreldre må fra tid til annen hjelpe sine voksne barn økonomisk.

gris-og-penger-250

216 000 nordmenn med betalingsanmerkninger

Tall som Intrum Justitia har innhentet fra Bisnode, viser at det nå er 216.226 personer med betalingsanmerkninger i Norge. 64 prosent av disse er menn. Aldersmessig er det gruppen 41-60 år som topper (44%). Personer med inntekt under 300.000 kroner er overrepresentert blant personer med betalingsanmerkning (81%), men det finnes også 1.068 personer med inntekt over 1 million kroner som har betalingsanmerkning.

Les også: Er du kredittverdig? Sjekk deg selv her

- Både egen økonomisk planlegging og kredittvurdering vil bidra sterkt til å minimere misligholdet. Dette vil styrke grunnlaget for fraråding og bidrar til å redusere antall dårlige betalere og misligholdet for finansaktørene, sier administrerende direktør i Bisnode Norge Jon Slorer.

euro-krise

Dystert Europa-bilde

Selv om mange unge personer i Norge sliter økonomisk, er situasjonen betydelig verre i andre europeiske land. Årets Intrum Justitia-rapport om europeiske forbrukeres betalingsvaner, tegner et dystert bilde av hvordan den yngre generasjon opplever hverdagen.

Offisielle europeiske tall viser at nesten 5 millioner unge mennesker under 25 år var arbeidsledige i tredje kvartal 2014 - det er mer enn dobbelt så mange som for hele EUs befolkning. Tallene i noen land er rystende: I Spania er 53,7 prosent av de unge uten arbeid, tett etterfulgt av Hellas (51% ) og Italia (42,2% ).

Les hele saken på Nettavisen Kilde: Nettavisen/Intrum Justitia

Les også: Er du lei av kunder som ikke betaler for seg?

Les også: Lyst på flere lønnsomme kunder – og økt salg?

Motta våre nyeste blogginnlegg!