<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Norges dårligste betalere bor i Østfold

regninger-betaler-Bisnode-640x300.jpg

Folk fra Østfold er dårligst til å betale for seg og har mange betalingsanmerkninger, mens innbyggerne i Sogn og Fjordane er best. Det viser ferske tall Nettavisen har innhentet fra Bisnode. Kilde: Nettavisen.

 

fredrikstad-blad (Faksimile fra Fredrikstad Blad)

Mange betalingsanmerkninger i Østfold

Nesten hver tiende østfolding har en eller flere betalingsanmerkninger. I Sogn og Fjordane havner under halvparten i samme bås. Økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim i «Luksusfellen» er ikke overrasket. Han forteller at «Luksusfellen» på TV3 får flere søknader fra Østfold enn fra resten av landet.
– Tallene kan si noe om betalingsmoralen. På Vestlandet hersker det en større nøkternhet, sier programlederen til Nettavisen.

Høyere arbeidsledighet

Flere av fylkene i vest klarer seg godt sammenlignet med resten av Norge. Kvadsheim viser også til at det er en høyere arbeidsledighet i Østfold. – Til sammenligning er forholdene mer stabile i Sogn og Fjordane, fortsetter han.

Tore Lia Bisnode – Menn har størst andel betalingsanmerkninger og utgjør 60-65 prosent i hvert av fylkene, sier Tore Lia, datakvalitetsansvarlig i Bisnode.

Mann fra Moss med 100 saker

Totalt har østfoldingene registrert 78.000 anmerkninger på uoppgjorte saker. Dette utgjør 2,4 milliarder kroner. Det er heller ikke tegn til bedring. Østfold har de siste årene regjert øverst på listen over fylket med de dårligste betalerne, og tallene viser også en stor økning i antall saker.

Les også: Er du kredittverdig? Sjekk deg selv

Enkeltpersonforetak mest vanlig

– For Østfold gjelder at den med flest anmerkninger er en mann fra Moss med 100 saker, mens kvinnen er fra Marker og har 70 saker, sier datakvalitetsansvarlig Tore Lia i Bisnode til Nettavisen. Felles for alle med mange saker er at de står som innehavere av enkeltpersonforetak og at de har mange saker med relativt små beløp. – Høyest beløp har en mann fra Rakkestad med 12 millioner, mens kvinnen er fra Moss og skylder drøyt 5,6 millioner, fortsetter han.

Les også: 3 av 10 nordmenn opplever tom lommebok

Skylder 42 milliarder

Ved utgangen av 2014 var det registrert mer enn 1,1 millioner uoppgjorte betalingsanmerkninger i Norge, tilsvarende 42 milliarder kroner. Det er en økning på 4,6 milliarder kroner fra året før.
– Det er et paradoks at det med en ekstremt god lønnvekst, lav rente, stigende boligpriser og lav ledighet går stikk motsatt vei for betalingsmoralen. Den gode økonomien blir en sovepute for mange, sier Hallgeir Kvadsheim. Kilde: Nettavisen.

Hvem er Bisnode?

Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten.

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

  • Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner de for deg.
  • Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
  • Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
  • Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
  • Nye leverandører: Vi finner de solide.
  • Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
  • Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
  • Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?

Vil du ha mer informasjon? Vennligst ring oss på 22 45 93 34, eller send inn kontaktskjemaet.

Motta våre nyeste blogginnlegg!