<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Konkursraset i 2015 kan avlyses

Administrerende direktør i Bisnode, Eirik Gundersen, råder alle til å følge ekstra godt med på kunder og leverandører i tiden fremover.

Begynnelsen på en nedadgående trend

Eirik Gundersen mener det fryktede konkursraset for 2015 nå kan avlyses, men det er imidlertid en risiko for at vi nå ser starten på en negativ trend for 2016 - når det gjelder antall konkurser.

Økning i november

Etter mange måneder med nedadgående trend på konkursene, ser man i november en betydelig økning i forhold til samme måned i fjor.

Les også: Disse foretakene gikk konkurs sist uke

Positiv utvikling

- Media har pepret oss med negative nyheter i hele år, mest som følge av problemene i oljesektoren. Samtidig har noen av de viktige aggregerte tallene for næringslivet vist en positiv utvikling, sier Eirik Gundersen.

Positive nøkkeltall

I tillegg til konkursstatistikkene har også de økonomiske nøkkeltallene for AS Norge vist en positiv utvikling. 2014-tallene, som først har vært tilgjengelige for ca én måned siden, viste en bedring både i lønnsomhet og soliditet i forhold til året før.

Vurdere endringer i din kredittpolicy?

Dette viser, ifølge Bisnode, at det alltid er et visst etterslep i informasjonen som danner grunnlag for kredittvurderingen. I slike nedgangstider er det derfor viktig å vurdere om man bør gjøre endringer i sin kredittpolicy.

Les også: Månedens 10 største konkurser i november

Bisnode har overvåkingsløsningene

Eirik Gundersen råder alle til å følge godt med på viktige kunder og leverandører. Bisnode har overvåkingsløsninger som både følger utviklingen i betalingsanmerkninger og andre sentrale endringer. Det kan også være lurt å ta med medieovervåking, som kan gi viktig, og ikke minst fersk tilleggsinformasjon.

Nedadgående utvikling frem til november

Det er en glidende utvikling i rene konkurser de siste 12 måneder i forhold til samme periode året før. Vi ser at utviklingen har vært klart nedadgående i løpet av det siste året, men at det kan se ut som utviklingen har snudd nå i november, da konkursene økte med 11,4 prosent.

Utviklingen over tid for konkurser og tvangsavviklinger:

vekst

konkurs

Dette er Bisnode: Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten.

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner dem for deg.
Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
Kunder: Lær å kjenne dine kunder bedre. Økt kundekunnskap er økt salg.
Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
Nye leverandører: Vi finner de solide.
Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?
Kontaktdata: Har du korrekte, oppdaterte data på kundene dine?
Dialogmarkedsføring: Vi hjelper deg gjennom hele prosessen. 

Motta våre nyeste blogginnlegg!