<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Betalingsanmerkninger: Mann (47) fra Sogndal har rekorden med 138 anmerkninger

250.000 nordmenn har en eller flere betalingsanmerkninger. Ved utgangen av 2014 var det registrert betalingsanmerkninger tilsvarende 42 milliarder kroner. Det viser tall Nettavisen har hentet inn fra Bisnode. Kilde: Nettavisen

Skilt – Ofte er det samlivsbrudd som fører til et økonomisk uføre.

En person har inkassosaker for 75 millioner kroner

Det er mer enn 1,1 millioner uoppgjorte krav, og antallet saker øker.
– Det er en skremmende utvikling. Generasjonen som vokser opp i dag har lært mindre om økonomi på hjemmebane, samtidig som de utsettes for stadig flere fristelser, sier forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea til Nettavisen. Nesten 250.000 nordmenn har en eller flere betalingsanmerkninger som følge av ubetalte inkassoregninger, og noen er verre enn andre.

Kvinne fra Molde har 116 inkassosaker

Personen med flest anmerkninger er en mann på 47 år fra Sogndal. Han har 138 saker, viser oversikten fra Bisnode. Kvinnen med flest anmerkninger har 116 saker og er fra Molde. Hun er 63 år. Antallet anmerkninger er ikke nødvendigvis synonymt med beløp. Både en mann og en kvinne, begge 51 år fra Oslo, har høyest beløp med henholdsvis 75 og 13 millioner kroner. Felles for alle med mange saker er at de står som innehavere av enkeltpersonforetak og at de har mange saker med relativt små beløp.

Bisnode-n – Mange tror at betalingsanmerkninger kommer veldig raskt. Det gjør de ikke, sier Hallgeir Kvadsheim i «Luksusfellen»

Les også: Er du kredittverdig? Sjekk deg selv

Samlivsbrudd gir problemer

– Ofte er det samlivsbrudd som fører til et økonomisk uføre. Mange mister oversikten, sier Elin Reitan i Nordea.

Les også: 3 av 10 nordmenn opplever tom lommebok

Mange havner i "Luksusfellen"

Hallgeir Kvadsheim, økonomiekspert og programleder i TV3-serien «Luksusfellen» mener mange nordmenn blir motløse når de havner i et økonomisk uføre.
– Mange tror at betalingsanmerkninger kommer veldig raskt. Det gjør de ikke. Det kan ta flere måneder, og det er tegn på at du har mulighet til å gripe inn og komme til en ordning før det blir registrert en anmerkning, sier han til Nettavisen.

Les også: Norges dårligste betalere bor i Østfold

Ta kontakt med kreditor

– Får du problemer, ta kontakt med kreditor. På den måten unngår du dyre gebyrer og betalingsanmerkning, sier han. – En anmerkning klipper vingene av deg. Du vil ikke få lån, og visse situasjoner kan det være lurt å ta opp et lån og betale ut kravene, fortsetter programlederen. Kvadsheim forteller at deltagerne i «Luksusfellen» stort sett har 10-20 betalingsanmerkninger.Det er østfoldinger er verstingene i inkasso-statistikken. Folk i vest er best. Kilde: Nettavisen

Hvem er Bisnode?

Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten.

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

  • Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner de for deg.
  • Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
  • Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
  • Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
  • Nye leverandører: Vi finner de solide.
  • Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
  • Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
  • Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?

Vil du ha mer informasjon? Vennligst ring oss på 22 45 93 34. 

Motta våre nyeste blogginnlegg!