<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Inntil 40 prosent av CRM-dataene er feil. Har du kontroll på dine data?

CRM-kundedata-Bisnode.jpg
Et effektivt CRM skal systematisere informasjon, aktiviteter og prosesser for alle i en bedrift – fra salgsavdeling til administrasjon. Men visste du at minst 20 prosent av alle data blir unøyaktige eller utdaterte for hvert år som går? Prosenttallet kan være så høyt som 40, ifølge Bisnodes undersøkelser.

Med andre ord: Jo lenger du venter med å oppdatere CRM-systemet, desto mer utdaterte vil dine kundedata bli.

Små data kan velte stort lass

Paal Skjellum Kundedata CRM Bisnode

Paal Skjellum (bildet) er rådgiver Datakvalitet og CRM i Bisnode. Han bekrefter at en stor utfordring for en rekke bedrifter er at CRM-dataene fort blir utdaterte.

– Mange samler data fra for eksempel Excel-ark eller fra økonomisystemene de har. Men denne informasjonen er ofte blitt samlet opp i løpet av mange år. Samtidig har det skjedd større eller mindre endringer hos kundene, som skifte av kontaktpersoner, adresser, konkurser eller annen informasjon.

Les også: Slik øker du kvaliteten på dine kundedata – 10 gode råd

Bisnode tar dette problemet på alvor. Ofte er det tilsynelatende små ting som skaper problemer, mener Skjellum. – Det kan være så banalt som en utdatert adresse eller et utdatert telefonnummer. Likevel skaper dette mye merarbeid.

6 negative konsekvenser av å ha feil kundeadresser:

  1. Store forsinkelser av leveranser
  2. Produkter leveres til feil adresse
  3. Kampanjer utføres med dårlig målretting og resultater
  4. Dårligere beslutningsgrunnlag
  5. Feil data sprer seg til andre deler av din organisasjon
  6. Fakturaer sendes til feil adresse. Det tar lenger tid å få betalt

CRM-Bisnode-gode-kundedata

CRM skal forenkle hverdagen, ikke gjøre den tyngre

Med gode og korrekte data slipper man å bruke tid på hvem som tar tak i hva, og kan heller bruke dagene på det man egentlig skal gjøre: Å øke salget, levere i tide og følge opp kundene så de fortsatt er fornøyde.

Gjensalg og mersalg

Informasjonen i din kundebasen er nøkkelen til gjensalg og mersalg. Den er en av bedriftens viktigste verdier. Riktige data gir bedre beslutningsgrunnlag. Oppdaterte kundedata er også viktige for å sikre korrekt distribusjon av varer og tjenester, og ikke minst når det gjelder fakturering og innkreving av utestående. Hvis dette ikke er tilfellet, melder problemene seg.

Visste du også at personopplysningsloven krever at kundedata som lagres skal være korrekte og oppdaterte?

Les også: To viktige grunner til at din bedrift må ta personvern på alvor – nå

– Det er svært vanlig at selgere sitter med utdaterte adresser

Når pengene ikke kommer inn, purrer man, og så skjer det fortsatt ingenting. Kundeansvarlig har da ansvaret for å ringe, men så viser det seg at kunden kanskje har flyttet. Tilsynelatende enkle data som ikke er oppdaterte, skaper dermed unødvendige problemer, sier Skjellum.

CRM-hjulet-Bisnode

«Shit in – shit out!»

Moderne CRM-systemer er fulle av smarte funksjoner som kan gi bedriften din en klar konkurransefordel. Men dette stiller krav til dataene dine. Når et CRM ikke fungerer optimalt, kan det forringe salget.

Har du et system for å oppnå korrekte kundedata?

Mange selskaper har i dag skaffet seg et system for å effektivisere arbeidsdagen med en bedre kundeoversikt, avtaler og kontaktinformasjon på samme sted, samt bedre synergier mellom salg, ledelse og økonomiavdeling. Vask av dataene bør også inngå i rutinearbeidet rundt dette.

Les også: Derfor bør du ha optimal innsikt i din kundedatabase

Gode, korrekte kundedata øker salget

Et godt CRM-system skal i utgangspunktet gi støtte til selgerne i en virksomhet. Systemet strukturerer salgsarbeidet og gjør det mulig å bearbeide flere kunder samtidig. Men som vi har sett, er ikke et slikt system bedre enn dataene i det. Gamle data gir mye ekstra arbeid, mens oppdaterte data gjør CRM-systemet effektivt og bidrar til økt salg.

Sjekkliste - 5 dataelementer som øker verdien av ditt CRM-system

Motta våre nyeste blogginnlegg!