<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hvordan forutse kundenes neste kjøp?

bil-velge.jpg
Ønsker du å forutse kundenes fremtidige kjøp? Ved hjelp av smarte data og analyser, kan du få vite hvilke personer som med størst sannsynlighet snart kommer til å kjøpe en ny bil, ta opp et nytt privatlån eller bli foreldre. Kort sagt, forbrukere som kommer inn i en ny fase av livet – med nye behov, kjøpevaner og interesser.

flasker.

Dagens handlemønstre er kompliserte

For en generasjon siden var det lettere å forutsi hvordan ulike kundegrupper ville oppføre seg, og hvordan de handlet. De hadde barn på samme alder og levde lenge på ett sted. Slik ser det ikke ut lenger. I dag er variasjonen mye større, livsvalgene mange flere og en 25-åring kan ha mye mer felles med en 50-åring enn med en person på sin egen alder.

Les også: – Jeg er ikke bare mamma, jeg er tannlege også

Skreddersydd kommunikasjon

Det er viktig å skreddersy sin kommunikasjon til en stadig mer kresen forbrukergruppe, og snart vil det være avgjørende. Ved hjelp av data, høykvalitets databaseanalyse av offentlige datakilder, sammen med innsamlet undersøkelsesdata, kan du bli bedre kjent med dine kunder.

Last ned guide: - Kundedata: 5 nøkler som gir deg flere gode, betalende B2B-kunder

En god analyse gir deg mange gode svar

 Dersom analysen gjøres riktig, kan du få svar på mange spørsmål om hvordan mennesker fungerer som individer, hvilke verdier de har og på hvilket stadium av livet de er. Dette gir viktig informasjon om deres forbrukbehov, sier Sara von Schoultz, senioranalytiker i Bisnode.

tv-kjøp

Her er 4 ledetråder som avgjør kundens neste kjøp

1. Kjøpekraft

Selv om man tjener bra så betyr ikke det at en person klarer å legge av penger til sparing. Disponibel inntekt vil være et bra verktøy for å beskrive den helhetlige økonomiske situasjonen til en person. I stedet for bare å vurdere kun inntekt, så tar en her høyde for de fleste kostnader en person har.

Les også: Dataanalyse  den nye måten å forstå kundene dine på

2. Personas

Vi responderer forskjellig på salgsfraser. Individer med høy kulturell- og økonomisk kapital responderer positivt på budskap som spiller på fornuft, mens personer som befinner seg på motsatt side bør få budskap som f.eks. spiller på følelser, som «hvorfor spare i årevis når man kan.....»

Last ned guide: - Kundedata: 5 nøkler som gir deg flere gode, betalende B2B-kunder

Ser man på dem som kjøpte ny bil i løpet av 2014, ser man f.eks. at Audi-kjøperen er overrepresentert i segmentet høy kulturell og økonomisk kapital. VW-eieren finner vi også i segmentet høy kulturell kapital, men med noe lavere økonomisk kapital.

Les også: – Kundelojaliteten er død

shopping

3. Livsfase

Hvor i livet befinner kunden seg? I dag kan en 55 år gammel mann like godt være en småbarnsforelder som en bestefar. Kundens livsfase setter rammene for hva kunden er interessert i, og også hvordan man best får kundens oppmerksomhet.

4. Historikk

Ved å kombinere store mengder data med historiske forbruksmønstre, kan man regne ut hva hver kunde mest sannsynlig kjøper neste gang. Det er nå mulig å si at Kari med 70 prosent sannsynlig flytter i løpet av et år, og at hun derfor vil være interessert i boliglån og innboforsikring.

Les også: Vil du vite mer om kundene dine – og selge til riktig målgruppe?

kjøp

Hva er Prediktiv Analyse?

Prediktiv analyse er bruken av data, statistiske algoritmer og maskinlæringsteknikk for å identifisere sannsynligheten for fremtidige resultater, basert på historiske data. Målet er å gå utover å vite hva som har skjedd, og i stedet bedømme hva som vil skje i fremtiden. Les mer om prediktiv analyse.

Les også: Slik går du fra dumme data til smarte beslutninger

LAST NED GRATIS GUIDE: 5 nøkler som gir deg flere gode, betalende B2B-kunder

Hvordan få flere betalende B2B-kunder

Vil du vite mer om hva Bisnode kan gjøre for deg?

Vennligst kontakt Kari Mette Almskog, direktør forretningsutvikling i Bisnode. Mobil: 90 19 18 18, tlf.: 22 45 90 00 og e-post: kari-mette.almskog@bisnode.com

Bisnode – smarte data, analyser og kundeinnsikt

Med smarte data og analyser fra Bisnode får du et helhetsbilde av dine kunder, forretninger, muligheter og risiko – slik at du ALLTID kan ta gode, lønnsomme beslutninger. Bisnode er et ledende europeisk data-og analyseselskap med 2.400 ansatte i 18 land. 

 

Motta våre nyeste blogginnlegg!