<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

10 gode grunner for å kredittsjekke kundene dine

Det er viktig å kredittsjekke både nye prospekter og "gamle" kunder. Da unngår du å tape penger på dårlige betalere, du ser hvilke kunder som er i ferd med å gå konkurs og hvem som har betalingsanmerkninger.

Sjekkliste: 10 gode grunner for å kredittsjekke

Vi har laget en sjekkliste med 10 gode grunner for å kredittsjekke. Her har vi listet fem av grunnene. Du kan laste ned hele 10-punkts sjekklisten her.

1. Kredittsjekk hver gang du gir kreditt – ikke vent til du har opplevd et tap.

Med de verktøyene Bisnode har i dag er det lett å minimalisere tap. Start med systematisk kredittsjekk av kundene FØR du går på et tap.Last ned sjekkliste: 10 gode grunner for å kredittsjekke

2. Kredittsjekk lønner seg: Ett eneste tap tilsvarer 20 ekstra salg.

Selger du på kreditt for 10.000 kroner og ikke får inn pengene (ofte pga. manglende kredittsjekk) og driftsmarginen er 5 prosent, må du ha 20 ekstra salg for å tjene inn dette ene tapet. Dette kan gå på likviditeten løs.

snekker-kredittsjekk-bisnode
3. Kredittsjekk gamle, «gode» kunder. 80 % av tapene kommer fra disse.

Det er derfor ingen grunn til å la denne gruppen slippe kredittsjekk.

Les også: Er dine kunder kredittverdige? Ta en kredittsjekk og unngå tap

4. Kredittsjekk nyetablerte bedrifter: 4 av 10 er konkurs etter 3 år.

En ny spennende kunde (som du har hørt gjør det bra) trenger vel ikke å kredittsjekkes? Tvert imot! Mange selskaper sliter i de første årene etter oppstart. 

5. Noen av dine kunder er i ferd med å gå konkurs. Vil du vite hvem?

Med Bisnodes AAA-ratingsystem kan vi forutsi hvem som er i ferd med å gå over ende. Hele 81 prosent  av de som går konkurs hadde en ikke-kredittverdig rating allerede ett år før konkurs. På konkurstidspunktet er det 93 prosent som er ratet ikke-kredittverdig.

Se alle de 10 punktere – last ned hele sjekklisten her:

Sjekkliste: 10 gode grunner for å kredittsjekke

Motta våre nyeste blogginnlegg!