<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

De 5 viktigste rådene for å kunne selge alt mulig til alle

Selger-salgstips

Mange skjønner ikke hvor viktig det er å selge – bortsett fra at din lommebok og bankkonto avhenger av det. Hver gang jeg nevner salg får jeg alltid høre: ”Det er ikke noe for meg” eller ”jeg kan ikke knepene” eller ”jeg har ikke anlegg for å selge”. Alt dette er faktisk langt fra sannheten. Kilde: Robert Herjavec

SelgerSlik blir du en god selger

Selgere er ikke de eneste som selger noe. Dyktige selgere skapes – de er ikke født som selgere. Uansett hva du selger, er det enklere enn de fleste tror. Bare husk disse fem rådene:

1. Det første du selger er deg selv

Glem produktet eller servicen du skal selge. Hvis kunden ikke liker seg, vil hun/han ikke høre på deg. Vær sikker på at du kan produktet og presenterer deg selv godt. Vær den selgeren du selv ville kjøpt noe av.

Les også: Slik lærer du å kjenne kundene dine – med smarte data

2. Lytt mer enn du snakker

Dårlige selgere kan ikke skjule hvor fantastisk deres produkt er – de kjører på og står på sitt. Mens gode selgere lytter til hva kundene sier. De skjønner kundenes behov fra starten og oppfører seg etter det.

lytt-listen

3. Vit hvem du selger til

Hvis du har noe som koster 500 kroner, ikke prøv å selge til en som har et mye lavere budsjett. En vanlig feil selgere gjør er å selge alt til alle og enhver. Vær sikker på at det du selger stemmer med kundens behov.

Les også: Slik øker du salget til eksisterende kunder – 7 tips for mersalg

4. Forstå hva som motiverer kunden

Hvorfor skal folk bry seg om hva du selger? Hvordan er det ditt produkt eller tjeneste gir verdi til kunden? Vær oppmerksom på hva som driver den potensielle kunden til å ta et møte med deg i første omgang, og ta dette inn i din salgssamtale.

5. Gjør det enkelt

Ikke overselg bare fordi du ønsker å virke mer kunnskapsrik. Ekte kunnskap kjennetegnes av hvor godt du kan forklare ting til en gjennomsnittsperson. Gjør det enkelt og raskt – slik du ville gjort det i heisen.

Les også: Salgssjef? Slik takler du budsjettpresset

salg

Husk: Alle kan bli gode selgere

Nøkkelen til et vellykket salg ligger i å ta hensyn til den du selger til. Fokuser på kundens behov og tenk på hvordan kunden føler det etter møtet med deg. Det finnes ingen som er født selger. Tro meg – alle kan bli gode selgere, du også.

Kilde: Robert Herjavec

Les også: Er du en god selger? 12 gode tips til ditt neste kundemøte

Hvordan står det til med kvaliteten på dine kundedata?

Gode kundedata og god kundeinnsikt er nøkkelen til salgssuksess. Jo mer du vet om kundene du henvender deg til, desto større er sjansen for å lykkes.

Last ned og les: 7 gode grunner for å ha høy kvalitet på dine kundedata

New Call-to-action

 

Motta våre nyeste blogginnlegg!