<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Gasellevinner Skye Consulting: – Gøy på jobben er nøkkelen til suksess

– Lag et sted der man har det gøy på jobben, så kommer arbeidslysten og resultatene av seg selv, sier daglig leder Lars Torp i Skye Consulting, årets Gaselle-bedrift, til Dagens Næringsliv. – Vær glad i folkene dine. Du får igjen tiganger’n, mener vinneren.


Lars-Torp-Skye – Vær glad i folkene dine. Du får igjen tiganger’n, sier daglig leder Lars Torp i Skye Consulting.

Har vokst med 4 000 prosent

Årets Gasellevinner Skye Consulting gjør alt av it for en bedrift, unntatt Word og Powerpoint. Selskapet er ekspert på det tyske it-systemet SAP, som gjør alt av logistikk, fakturering og kommunikasjon som kan integreres og styres utenfra. Skye Consulting ble etablert i 2010 og har hatt en omsetningsvekst på over 4 000 prosent siden starten.

De riktige folkene og de beste kundene

–Vi har ansatt de riktige folkene og har de aller beste kundene i Norge. Det går lojalitet begge veier, og når det går dårlig for en kunde, prøver vi å hjelpe til, sa Lars Torp fra scenen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo da prisen ble utdelt 9. desember.

Les også: Ønsker du 20 prosent vekst hvert år? Her er suksessoppskriften fra en gaselle

Et helt eget engasjement

I år er det kåret 2.949 norske Gaselle-bedrifter, mot 2.731 i fjor.
– Nøkkelfaktoren for å vokse raskt er at gründeren har et helt eget engasjement, sier professor Benedicte Brøgger ved Handelshøyskolen BI til Dagens Næringsliv. – Det er noe som er vanskelig å måle, men du merker det raskt når du møter mennesker som har den, sier Brøgger ved Institutt for innovasjon og økonomisk organisering.

Les også: Slik får du ferske Bisnode-data integrert i din SAP

Gasell-ill-2014-n Hvert år kårer Bisnode og Dagens Næringsliv årets Gaseller.

Orden i sysakene

– Men samtidig som gründerne bak bedriftene som vokser kjennetegnes av en egen glød, er det noe langt mer prosaisk som kjennetegner bedriftene deres, hevder Brøgger. Der er det nemlig orden i sysakene.

Les også: Vil du starte egen bedrift? Hjelpen er nær!

Gaselle-kåring 11. år på rad

Hvert år kårer Bisnode og Dagens Næringsliv årets Gaseller. Dette er norske selskaper som har doblet omsetningen i løpet av de siste 4 årene og som har et positivt resultat. 2014 er det 11. året på rad at man kårer disse vekstbedriftene. Gaselle er en rasktvoksende, lønnsom norsk bedrift.

Les også: Lyst på flere lønnsomme kunder – og økt salg?

Hva skaper vekst? Her får du svarene

Førsteamanuensis Casper Claudi Rasmussen ved Markedshøyskolen har forsket på Gaselle-selskaper i fire år. På mål om fremtidig vekst scorer Gaselle-bedriftene vesentlig høyere enn andre selskaper. De som har vokst raskt, har et mål/ønske om å vokse som er veldig sterkt. Gasellene tør å drømme større. I Gaselle-bedriftene har gründeren ofte en aktiv rolle i ledelsen. Overordnet er Gaselle-bedriftene bedre på det meste. Det er flinke til å posisjonere seg i det fremtidige markedet, de er mer innovative, de er ikke redd for å prøve nye ting. Les mer her

Gaselle-bedrifter må ha:

  • Levert godkjente regnskaper.
  • Minst doblet omsetningen over fire år.
  • Omsetning på over én million kroner første år.
  • Positivt samlet driftsresultat.
  • Unngått negativ vekst.
  • Vært aksjeselskap.

Regnskapene fra 2010 til og med 2013 er grunnlaget for Gasellene 2014. Konserner og holdingselskaper kan ikke bli gaseller. Offentlig finansiert virksomhet eller finansselskaper er ekskludert.

Les også: 10 egenskaper du må ha for å lykkes som gründer

Gasellene er gode forretningsforbindelser

Det lønner seg å gjøre forretninger med bedrifter som beviselig har vært solide over tid. Dette handler både om leveringsdyktighet og betalingsdyktighet. Ryddig økonomi og jevn omsetningsøkning over flere år er sikre Gaselle-tegn. Gasellene utmerker seg: Av alle aktive norske bedrifter med omsetning over 1 million kroner, er det bare omkring 5 prosent som får denne betegnelsen hvert år.

Gaselle-historien

  • Amerikaneren David Birch introduserte betegnelsen Gasellebedrift i 1979 om små og mellomstore bedrifter som vokste raskt.
  • Den første norske kåringen ble gjort av Dagens Næringsliv i 2003, i samarbeid med Dun & Bradstreet (I dag Bisnode).
  • Lignende kåringer gjøres internasjonalt, blant annet av svenske Dagens Industri og danske Børsen.

Gasellene er gode forretningsforbindelser – prospects i særklasse

Derfor kan det lønne seg å vite hvem de er! Bisnode selger nyttig info om årets Gaselle-bedrifter. Disse kan kjøpes fylkesvis eller for hele Norge.

Sikre deg totaloversikt over Gaselle-bedriftene

Firmanavn, kontaktpersoner, bransje, telefonnummer, økonomisk informasjon og mye mer. Selg til Norges mest ekspansive selskaper! Bestill her: Hakan.Melin@bisnode.no - tlf.: 22 45 93 31 / 415 04 135

Les også: Vil helst ansette gravide

Les mer om årets Gaseller her

Motta våre nyeste blogginnlegg!