<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Får du besøk av statsminister Erna en av de nærmeste dagene?

Smarte data fra Bisnode gjør at Erna Solberg vet hvilke velgere hun bør besøke for å få dem til å stemme Høyre. Hvem vet: Kanskje står hun utenfor din dør med sitt blide ansikt en av de nærmeste dagene?

Thorstein Roxrud i Bisnode og Dag Terje Klarp Solvang, valgkampsjef i Høyre. Thorstein Roxrud i Bisnode og Dag Terje Klarp Solvang, valgkampsjef i Høyre. (Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix)

Verdifulle husbesøk

Detaljerte analyser om nabolag gjør det nå mulig å beregne hvor et parti får mest ut av dørbank-rundene. De fleste partiene praktiserer nå husbesøk, også Høyre – for å komme i dialog med grasrota. Høyres data og analyser leveres av Bisnode.

Viktig lærdom

– Vi har lært mye om hvor Høyre tjener på ulik ressursbruk ved å se på resultater bakover i tid, og kombinere data på hvor mange som gikk på husbesøk – og hva resultatene ble, forteller Thorstein Roxrud i Bisnode.

Hva er folk egentlig opptatt av?

Et viktig spørsmål for ethvert politisk parti. Høyre mener at nettopp husbesøk gir viktig kunnskap om hva folk er opptatt av, og satser på husbesøk i samtlige bydeler, ikke bare i bydelene med flest kjernevelgere.

500.000 Høyre-husbesøk basert på Bisnode-analyse

 • Høyre har tatt igjen Ap.
 • Høyre: 500.000 husbesøk i 2013, Ap 440.000.
 • God datakvalitet og analyse er avgjørende for å lykkes.
 • Husbesøk-metoden er inspirert av direkteselgere og Obama.
 • Skjerpet kamp om svingvelgerne.
 • Husbesøk kan vitalisere norsk politikk.

Les også: – Si meg hvor du bor, og jeg skal si deg hva du stemmer

Kari-Mette-Almskog Bisnode – Overraskende ofte har norske bedrifter en feilaktig oppfatning om hvem deres kunder er, sier Kari Mette Almskog i Bisnode.

Stadig nye revolusjoner

Den industrielle revolusjonen og IT-revolusjonen har endret vår livsførsel – ikke minst hvordan vi konsumerer varer og tjenester. Neste revolusjon vil handle om å håndtere store datamengder og kunstig intelligens – såkalte smarte data.

Les også: Dataanalyse - den nye måten å forstå kundene dine på

Smarte data – en gullgruve

Hver eneste dag produseres 16.000 milliarder megabyte data over hele verden. 90 prosent av verdens data er skapt i de siste to årene – i forretningstransaksjoner, i sosiale medier og GPS’er, bare for å nevne noe. Riktig brukt kan denne informasjonen være uvurderlig. Den kan hjelpe forskere til bedre konklusjoner, meteorologer til å melde været mer presist – og bedrifter til å kjenne sine kunder bedre.

Les også: Vil du vite mer om kundene dine – og selge til riktig målgruppe?

Hva er bedriftenes største salgsutfordring?

­– At kundelojaliteten er død, sier Kari Mette Almskog, forretningsutvikler i Bisnode. Før kunne en regne med at kundene skulle bli hos en leverandør, i en så stor grad at ”rekrutteringskostnaden” for en ny kunde ville tilsvare det den eksisterende kunden dro inn på ett år. I dag kan vi ikke regne med ett, to eller tre år – fordi kunder veksler mer mellom leverandører. Forutsetningene for våre kunder er endret, noe som stiller krav til at vi må bidra til høyere presisjon i kundeutvelgelsen.

Kunde-i-bank-250 – Noe av det viktigste for å kunne øke lønnsomheten er å forstå sine kunder.

Om å finne optimale kunder

– Hvilke vanlige feil gjør bedrifter i sin kommunikasjon? – Noe av det viktigste for å skape effektive kampanjer er å forstå sine kunder. Overraskende ofte har norske bedrifter en feilaktig oppfatning om hvem deres kunder er, sier Kari Mette Almskog.

– Jeg kjenner til ett bilmerke som trodde at deres kunder besto av direktører og ansatte i høyere posisjoner. Ved gjennomgang av kundegrunnlaget viste det seg at kundene stort sett var dyrleger og håndverkere.

– Hvordan finner dere i Bisnode optimale kunder til kundene deres?

Én metode er å se på de nåværende kundene og å identifisere hvilke som er viktigst for virksomheten. Optimalt sett bør vi også vite hvilke prospekter som er forsøkt bearbeidet.

Finner kundens ”tvillinger”

Almskog fortsetter: – Det er jo ikke rart om kundegruppen bare er menn mellom 50 og 60 år, hvis det utelukkende er denne målgruppen som er bearbeidet. Deretter finner vi kundens ”tvillinger”, det vil si liknende forbrukere som har potensial til å bli store kunder. Vi tester også andre utvalg for å måle respons. Dette gir samtidig innsikt om hvilke kundegrupper som er dårlige, slik at kommunikasjonen ikke fokuserer på disse.

Skaper innsikt for deg

– Analyse er selve hjertet av datahåndtering, og metodene vi i Bisnode benytter skal skape dypere innsikt for våre kunder. Tradisjonelt har man brukt økonomiske data og markedsdata hver for seg, men kombinasjoner av dette gir et bedre bilde og mer verdifull informasjon tilbake, avslutter Kari Mette Almskog i Bisnode.

Les også: – Jeg er ikke bare mamma, jeg er tannlege også

4 ting du får vite ved hjelp av smarte data:

 1. Kundens reelle kjøpekraft
  Inntekten sier ikke alltid så mye om kjøpekraften. Med smarte data kan du få rede på om en husholdnings kjøpekraft er høy er lav, altså om det er mye eller lite penger igjen når regningene er betalt. Kjøpekraften sier ikke minst mye om den enkelte forbrukers prisømfindtlighet.
 2. Kundens drivkrefter
  Kundens personlighet påvirker hans/hennes forbruksmønster. Basert på mengder av data har Bisnode inndelt befolkningen i ulike personlighetstyper.
 3. Kundens interesser
  Hvor i livet befinner din kunde seg? Noen 30-åringer har barn og villa, andre lever singellivet i storbyen. Kundenes livsfase gir rammen for hva de er interessert i – og også hvordan man best får deres oppmerksomhet.
 4. Kundens neste kjøp
  Ved å kombinere store mengder av data med historiske forbruksmønstre, kan man i dag finne ut hva en kunde sannsynligvis kommer til å handle neste gang. Det er i dag mulig å si at ”Ole med 72 prosent sannsynlighet kommer til å kjøpe ny bil i løpet av ett år, at han trolig kommer til å velge en SUV – og at han vil være interessert i en finansieringsløsning”.

Dette er Bisnode: Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten.

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner dem for deg.
Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
Kunder: Lær å kjenne dine kunder bedre. Økt kundekunnskap er økt salg.
Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
Nye leverandører: Vi finner de solide.
Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?
Kontaktdata: Har du korrekte, oppdaterte data på kundene dine?
Dialogmarkedsføring: Vi hjelper deg gjennom hele prosessen.

Trenger du mer innsikt og kunnskap om kundene dine?

Vennligst kontakt Kari Mette Almskog. Mobil: 90 19 18 18, tlf.: 22 45 90 00 og e-post: kari-mette.almskog@bisnode.no

Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix

Motta våre nyeste blogginnlegg!