<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Bisnode Puls: Betalingsanmerkninger, konkurser og mer – okt. 2015

Bisnode presenterer hver måned viktige tall og statistikk fra sine databaser. Du kan abonnere på disse tallene. Send din e-postadresse til bl@bisnode.no – så vil du automatisk motta disse statistikkene hver måned. Det koster ingenting.


Bisnode-Puls-okt-15

Konkursraset fortsatt i det blå

– Store månedlige svingninger i tvangsavviklingene, mest oppover – forstyrrer fortsatt totalbildet, mens den nedadgående trenden på konkurser fortsetter. Det kan se ut som vi allerede kan skrinlegge konkursraset som mange har spådd gjennom hele året, sier Per Einar Ruud, fagansvarlig kreditt i Bisnode.

Spennende 2016

– Rene konkurser peker fortsatt nedover, så jeg tar sjansen på å avlyse konkursraset i 2015 som enkelte har spådd, selv om det er 2 måneder igjen. 2016 kan imidlertid bli spennende, poengterer Per Einar Ruud.

Økning på bare 0,1 prosent

Hittil i år er det registrert 4 974 konkurser og tvangsavviklinger – mot 4 969 i den samme perioden i fjor, noe som gir en økning på bare 0,1 prosent. Utviklingen i konkurstallene varierer fra fylke til fylke. Troms har størst reduksjon, fra 138 til 115, det vil si 16,7 prosent. Aust-Agder hadde en nedgang fra 104 til 88 konkurser og tvangsavviklinger, noe som utgjør 15,4 prosent. Oppland hadde en nedgang på 14,7 prosent.

Bisnode-Puls-foretak-okt-15

Mange tvangsavviklinger

Tvangsavviklingene var også i oktober mange, og hittil i år ligger de 31 prosent over fjoråret. Men den positive trenden for konkurser fortsetter – med 11,6 prosent nedgang i oktober i forhold til samme periode i fjor. Pr. oktober ligger konkursene 7,6 prosent under fjoråret. Også 12 månedersveksten for konkurser har nå kommet klart på minus-siden (minus 5,4 prosent ), etter en lang, nedadgående periode.

Små endringer på landsbasis

For hele landet var det små endringer i konkurstallene for oktober, sammenlignet med oktober i fjor. I oktober ble det i alt registrert 521 konkurser og tvangsavviklinger i Norge, mot 512 i oktober i fjor. Dette er en økning på 1,8 prosent. 

Nedgang i enkelte fylker

Andre fylker kan vise til færre konkurser og tvangsavviklinger i måneden som gikk. Aust-Agder har en nedgang fra 17 til 4, noe som gir 76,5 prosent nedgang. Nord-Trøndelag hadde en nedgang på 75,0 prosent, fra 12 til 3 konkurser og tvangsavviklinger i oktober.

Disse har hatt stigning i konkurstallene

I løpet av årets ti første måneder har noen av fylkene hatt en stigning i konkurstallene. De som har økt mest hittil i år, er Sogn og Fjordane med en økning på 29,1 prosent, Buskerud 24,0 prosent og Nordland med en økning på 17,0 prosent.

Se statistikkene her - og last de ned:

Bisnode Puls betalingsanmerkninger oktober 2015.
Bisnode Puls foretak oktober 2015.

Vil du vite mer?

Nå vet du litt av det Bisnode Puls kan fortelle deg. Vil du vite enda mer – og få oppdatert informasjon hver måned? Meld deg på her.

Hvordan kan din virksomhet dra nytte av Bisnode sine oppdaterte statistikker?

Ta kontakt for en uforbindtlig prat. Vennligst ring 22 45 93 34 eller send en e-post til:ksb.no@bisnode.no

Dette er Bisnode:
Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten.

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner dem for deg.
Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
Kunder: Lær å kjenne dine kunder bedre. Økt kundekunnskap er økt salg.
Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
Nye leverandører: Vi finner de solide.
Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?
Kontaktdata: Har du korrekte, oppdaterte data på kundene dine?
Dialogmarkedsføring: Vi hjelper deg gjennom hele prosessen.

Motta våre nyeste blogginnlegg!