<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

6 positive trender i norsk næringsliv

Trender-2016-Bisnode

Dagens unge kalles ofte for millenniumsgenerasjonen. Eksperter hevder at denne generasjonen velger etiske arbeidsgivere, som det nå blir stadig flere av. Dette er en av seks positive trender i næringslivet i 2016. Les mer om de seks trendene.

Millennium trender Bisnode

1. Foretak med gode holdninger og verdier er vinnerne

Ungdom gjør i dag mer fornuftige valg enn foreldregenerasjonen. Dagens unge voksne velger arbeidsgivere ut fra foretakets etiske oppførsel. Dette hevder revisjonsfirmaet Deloitte i sin rapport ”The Deloitte Millennial Survey”. Undersøkelsen er basert på intervjuer av 7.700 unge fra 29 land.

Rekruttering: Avslår jobbtilbud

56 prosent av de spurte sier at foretakets etiske ansvar er viktig ved valg av arbeidsgiver. 49 prosent sier at de har avslått arbeidstilbud som ikke stemmer med deres egne, personlige verdier.

Kjerneverdier-Trender-Bisnode-Norge

2. Mange vil starte for seg selv

Norge trenger flere bedrifter og flere arbeidsplasser. Derfor er det veldig gledelig at så mange starter eget firma. Hittil i år er det registrert hele 40.000 nye foretak i Norge. Dette er økning fra i 2015, da antallet var 38.766. Norge har meget høye tall når det gjelder antall nyetableringer.

Les også: Dette har 700 vekstbedrifter til felles - 3 suksessfaktorer for økt vekst

3. Holdbarhet gir lønnsomhet

Nesten annenhver forbruker sier at de har avstått fra kjøp det siste året fordi dette kunne påvirke samfunnet negativt. Dette viser en undersøkelse fra Svensk Handel. To av tre forbrukere sier også at de i det siste året har økt sitt forbruk av varer som de oppfatter som gode ut fra holdbarheten. Kjøpernes oppførsel påvirker handelen. I følge undersøkelsen mener syv av ti forretninger at arbeid med holdbarhet øker lønnsomheten på kort sikt, og åtte av ti mener at den også øker i et lengre perspektiv.

Selfie-Trender-Bisnode-Norge

4. Betal med en selfie

Trenden med å ta en selfie med mobilen har eksplodert de siste årene. Men først nå kommer disse bildene til å gjøre en reell forskjell – og ikke bare å generere et antall likes.

Mastercard utvikler nå et nytt betalingssystem, der du verifiserer din identitet ved hjelp av din selfie når du skal handle på nettet. Teknikken med ansiktsgjenkjenning via mobilen er testet i USA og Nederland. I sommer lanserer kortselskapet metoden i flere land.

redd-verden-trender-Bisnode-Norge

5. Redd verden og tjen penger samtidig

Først har vi råvarer, siden utvikler vi et produkt, som til slutt blir søppel. Dette er basisen i økonomien som vi lever med hver dag. Men nå er et skifte på gang. De siste årene har politikere, miljøforkjempere og store foretak begynt å bli enige om at fremtiden fins i det som kalles sirkulær økonomi: Forretningsmodeller som bygger på tanker om kretsløp, utleie og gjenbruk. Fordelen for foretakene er at man blir mindre utsatt for økende råvarepriser og minkende ressurser, men også at man kan finne nye måter å tjene penger på. Her er tre eksempler:

Sunfleet: Gir deg tilgang til bil uten at du behøver å betale for å eie den – eller tenke på alt det som følger med å eie en bil.

H&M: Trenger å minske sitt behov for dyre råvarer. Kjøper derfor tilbake gamle tekstiler fra privatpersoner.

Workaround: Leier ut arbeidsplasser, kontorer, konferanselokaler og møterom i de timene disse ikke brukes av eieren.

Les også: Smarte data i din hverdag røper eksakt hvem du er

Jessica-Stark-bisnode-trender

6. Positive gründertrender 2016

Jessica Stark er adm. direktør i startuphubben SUP46, som er en medlemsbasert enhet og et hjem for kommende startupstjerner i Sverige.

– Hva er de heteste trendene for startups i 2016, Jessica Stark?

– Det avhenger mye av hvem du spør. Det investorer er på jakt etter stemmer ikke nødvendigvis med den typen bedrifter de fleste vil starte. Tjenester og sektorer å holde et ekstra blikk på er likevel fintech (teknologi inn mot bank/finans), nisjepregede sosiale nettverk og idéer som vil gjøre verden og menneskene bedre eller friskere.

Løs et problem

De aller fleste starter et selskap for å løse et problem, men flere trengs for å løse de virkelig store problemene som vi alle berøres av. Innen fintech er det god plass for endringer, og nisjebaserte sosiale nettverk bare vokser.

Dette er Bisnode: Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten.

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner dem for deg.
Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
Kunder: Lær å kjenne dine kunder bedre. Økt kundekunnskap er økt salg.
Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
Nye leverandører: Vi finner de solide.
Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?
Kontaktdata: Har du korrekte, oppdaterte data på kundene dine?
Dialogmarkedsføring: Vi hjelper deg gjennom hele prosessen.

Motta våre nyeste blogginnlegg!