<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
bg_photo_blurry.jpg

Mye stress på jobben? 5 tips for å unngå at du blir utbrent

Av Bård Lerberg 13. mars 2017

Vi stresser for mye, og som en følge av dette blir stadig flere av oss utbrente. Her får du vite hvordan du kan unngå denne nye folkesykdommen.

Les mer

Temaer: Rådgivning

PSD2 og Apple Pay til Norge. Hva betyr dette for norske aktører?

Av Bård Lerberg 27. februar 2017

I lys av det nye betalingsdirektivet PSD2 har mange av norges banker nå gått sammen om en felles satsning rundt VIPPS. Konkurransen er dermed definert på en global arena der i første omgang danske Mobile Pay blir en konkurrent, men det er jo ikke usannsynlig at disse to konsolideres når digitale økosystemer som Google, Facebook og Apple etablerer betalingstjenester i Norden. Forfatter: Espen Eide, SAS Institute (bildet).

Les mer

Temaer: Rådgivning

Gartners 10 spådommer for fremtiden: Ut med mobilapper – inn med nye handlemåter

Av Bård Lerberg 17. januar 2017

Mobilapper blir mindre viktige. Augmented reality (AR) vil bli brukt i shopping. Internet of things (tingenes internett) innebærer at stadig flere enheter tilkobles internett. Se hvordan din hverdag blir endret med de nye IT-løsningene.

Les mer

Temaer: Rådgivning

Verdens 15 verste skatteparadiser

Av Bård Lerberg 19. desember 2016

Multinasjonale selskaper gjemmer unna 100 milliarder kroner hvert år i skatteparadiser – og flere av landene på topp 10-lista er i Europa, viser en ny rapport fra den britiske organisasjonen Oxfam.

Les mer

Temaer: Rådgivning

Årets Gaselle 2016: Ble millionærer på lakselus

Av Bård Lerberg 13. desember 2016

– Du skal være rimelig gal for å starte med oppdrett av rognkjeks uten en oppdretter i ryggen, sier gründer Andreas Lindhom, som bokstavelig talt er blitt rik på luselønn. Bildet fra venstre: Rune Vatland og Andreas Lindhom i Norsk Oppdrettsservice. 

Les mer

Temaer: Rådgivning

Global økonomi: Advarer mot resesjon, vannmangel og valutarisiko

Av Eigil Arff Tarjem 13. desember 2016

Bisnode Dun & Bradstreet (D&B) overvåker kontinuerlig 132 land i verden. Nå er de ute med en ny makrorapport for flere land. Dette er et verktøy som hjelper deg å vurdere makrorisikoen forbundet med å gjøre forretninger i utlandet.

Les mer

Temaer: Rådgivning

Datasikkerhet: 8 tips som sikrer dine data

Av Bård Lerberg 28. november 2016

Blant mange sikkerhetseksperter er ikke spørsmålet lenger om et foretak vil bli utsatt for en datainntrengning – spørsmålet er når. Her er sikringstiltakene du bør begynne med alt i dag.

Les mer

Temaer: Rådgivning

Årsoppgjør: 11 tips som gjør årsoppgjøret ditt mer effektivt

Av Bård Lerberg 22. november 2016

Med god planlegging kan du se frem til et effektivt årsoppgjør. Her er 11 gode tips til hvordan du kan forberede deg og effektivisere hele prosessen.

Les mer

Temaer: Rådgivning

To viktige grunner til at din bedrift må ta personvern på alvor – nå

Av Bård Lerberg 20. september 2016


EUs nye regler for personvern, som trer i kraft i mai 2018, medfører at norske og europeiske bedrifter risikerer enorme bøter – på opptil 4 prosent av omsetningen. Men regelverket er ikke den eneste grunnen til at personvern har blitt noe din bedrift ta på alvor. Og at dere må gjøre det nå.

Les mer

Temaer: Rådgivning

8 ting du må vite om årsoppgjøret

Av Bård Lerberg 15. juni 2016

Bedriftens årsoppgjør gir viktig informasjon. Årsoppgjøret tar temperaturen på virksomheten og forteller om bedriftens økonomiske stilling på slutten av regnskapsåret. Kilde: Visma

Les mer

Temaer: Rådgivning

Kredittsjekk, analyse og kundeinnsikt med smarte data. Bisnode har det du trenger.

Bisnode er et data- og analyseselskap med 2.400 ansatte i 18 land. Vi hjelper deg med å redusere risiko, finne nye kunder og øke lønnsomheten i din bedrift.

Les mer om hva vi kan gjøre for deg