<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
bg_photo_blurry.jpg

Betalingsanmerkning: Slik unngår du inkasso og betalingsanmerkninger

Av Bård Lerberg 6. februar 2017

252.000 nordmenn sliter: Hvert eneste år øker nordmenns gjeld betydelig. Det blir lettere å få kreditt og vanskeligere å tilbakebetale – noe som ofte ender med inkasso og betalingsanmerkninger. Ved utgangen av januar 2017 var det registrert 1,5 millioner anmerkninger. Dette er fordelt på 252.000 privatpersoner og 84.000 foretak. Les om konsekvensene av anmerkninger, og hvordan du kan unngå dem.

Les mer

Temaer: Mindre tap, Kredittsjekk, Privatøkonomi

ID-tyveri: Her starter svindelen av deg

Av Bård Lerberg 15. februar 2016

Topp 10 svindel-steder: Ifølge NorSIS har 150.000 nordmenn blitt ID-svindlet de siste to årene. Så snart en ID-tyv har nok detaljer, som fødselsdato, en adresse og kort- eller kontonummer, kan han utgi seg for å være deg. ID-tyveri er stille, usynlig og stadig økende. Kilde: Kjell Ola Kleiven.

Les mer

Temaer: Privatøkonomi

Hva er Personvern?

Av Therese Fevang 4. februar 2016

Enkelt sagt handler personvern om retten til et privatliv og retten til å bestemme over egne personopplysninger. Kilde: Datatilsynet
 
Les mer

Temaer: Rådgivning, Privatøkonomi

Legg Kjos og Stordalen under juletreet – inspirerende gaver til ledere som vil bli enda bedre

Av Bård Lerberg 8. desember 2015

Bjørn Kjos startet med et konkursbo og en gammel brakke på Fornebu. Petter A. Stordalen startet som jordbærselger på Porsgrunn torg. Nå har begge gründerne skrevet bok. Kjos: ”Høyt og lavt”. Stordalen: ”Jeg skal fortelle deg min hemmelighet”. Begge bøkene forsvarer en plass under juletreet.

Les mer

Temaer: Rådgivning, Privatøkonomi

Ligningstallene 2014 for 3,4 millioner nordmenn er nå tilgjengelige

Av Bård Lerberg 23. juni 2015

Ligningstallene for 2014 er nå tilgjengelige i Bisnode-produktene. Tallene omfatter ca 3,4 millioner personer, eller ca 80 prosent av alle skatteytere. Resten kommer i høst.

Les mer

Temaer: Kredittsjekk, Privatøkonomi

Betalingsanmerkninger: Mann (47) fra Sogndal har rekorden med 138 anmerkninger

Av Bård Lerberg 9. januar 2015

250.000 nordmenn har en eller flere betalingsanmerkninger. Ved utgangen av 2014 var det registrert betalingsanmerkninger tilsvarende 42 milliarder kroner. Det viser tall Nettavisen har hentet inn fra Bisnode. Kilde: Nettavisen

Les mer

Temaer: Analyse, Kredittsjekk, Privatøkonomi

Norges dårligste betalere bor i Østfold

Av Bård Lerberg 7. januar 2015

Folk fra Østfold er dårligst til å betale for seg og har mange betalingsanmerkninger, mens innbyggerne i Sogn og Fjordane er best. Det viser ferske tall Nettavisen har innhentet fra Bisnode. Kilde: Nettavisen.

Les mer

Temaer: Konkurs, Mindre tap, Kredittsjekk, Privatøkonomi

Tre av ti nordmenn opplever tom lommebok

Av Bård Lerberg 12. desember 2014

30 prosent av nordmenn kommer i en situasjon hvor pengene ikke strekker til. Nesten hver femte nordmann gruer seg til å åpne postkassa i frykt for at det skal ligge nye regninger der. Det viser undersøkelsen «European Consumer Payment Report 2014» som Trendbox har utført for Intrum Justitia i 21 europeiske land. Kilde: Nettavisen/Intrum Justitia.

Les mer

Temaer: Mindre tap, Kredittsjekk, Privatøkonomi

Nå er skatteligningen for 2013 integrert i Bisnode-produktene

Av Bård Lerberg 27. juni 2014

Ferske tall gir som kjent enda bedre grunnlag for korrekte beslutninger, og skatteligningen for 2013 er pr. 26. juni lest inn i våre databaser. Tallene er nå integrert i alle våre produkter.

Les mer

Temaer: Kredittsjekk, Privatøkonomi

Nordmenn har null kroner i reserve

Av Bård Lerberg 19. juni 2014UFORUTSETT UTGIFT: Det kan bli dyrt å ta bilen på verksted. Mange nordmenn har ikke spart opp en krone til uforutsette utgifter. Særlig barnefamilier har lite å gå på.

Les mer

Temaer: Markedsinformasjon, Privatøkonomi

Kredittsjekk, analyse og kundeinnsikt med smarte data.

Bisnode er et data- og analyseselskap med 2.100 ansatte i 19 land. Vi hjelper deg med å redusere risiko, finne nye kunder og øke lønnsomheten i din bedrift.

Les mer om hva vi kan gjøre for deg

Siste innlegg