<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
bg_photo_blurry.jpg

Kvinnelige toppsjefer gir økt overskudd

Av Bård Lerberg 8. mars 2017

På toppen av næringslivet er det langt mellom kvinnene. Kun 16 prosent av norske aksjeselskaper har kvinnelig toppleder. Men hvis man ser på selskapenes lønnsomhet, sitter bedrifter ledet av kvinner i gjennomsnitt igjen med 12 prosent av omsetningen som overskudd. Her slås mannlige bedriftsledere, som kun sitter igjen med i gjennomsnitt 9 prosent av omsetning på bunnlinjen.

Les mer

Temaer: Analyse

Er du i faresonen for å bli en dårlig betaler?

Av Bård Lerberg 7. mars 2017

Den siste måneden har det blitt 75.000 nye, dårlige betalere her i landet. – Vi ser at det er mange som har et holdningsproblem, sier Richard Harborg i Bisnode. Kilde: Nrk.

Les mer

Temaer: Analyse

6 positive trender i norsk næringsliv

Av Bård Lerberg 24. juni 2016Dagens unge kalles ofte for millenniumsgenerasjonen. Eksperter hevder at denne generasjonen velger etiske arbeidsgivere, som det nå blir stadig flere av. Dette er en av seks positive trender i næringslivet i 2016. Les mer om de seks trendene.

Les mer

Temaer: Analyse

Fotball-EM er igang. Se hvilket lag som vinner

Av Bård Lerberg 8. juni 2016

10. juni starter årets høydepunkt for alle fotballelskere. 24 landslag skal kjempe om tittelen Europamester 2016. Og alle spør: Hvem vinner? Fotballfans kan nå ta del i analyser av store mengder data – og forutsi hvordan de ulike landslagene vil gjøre det i EM. 

Les mer

Temaer: Analyse

Bisnode Puls: Betalingsanmerkninger, konkurser og mer – jan. 2016

Av Bård Lerberg 2. februar 2016

Bisnode presenterer hver måned viktige tall og statistikk fra sine databaser. Du kan abonnere på disse tallene. Send din e-postadresse til baard.lerberg@bisnode.com – så vil du automatisk motta disse statistikkene hver måned. Det koster ingenting.

Les mer

Temaer: Analyse

AS Norge – aldri vært bedre rustet til å tåle omstilling

Av Bård Lerberg 29. januar 2016

Rekordhøy egenkapitalandel: – Daglig pepres vi med nyheter om en oljepris i fritt fall og nedbemanninger i oljesektoren og tilknyttede bransjer. Det ropes på omstilling, og det er interessant å se på hvordan næringslivet er rustet for å tåle en krevende omstillingsperiode, sier Per Einar Ruud, fagansvarlig kreditt i Bisnode.

Les mer

Temaer: Analyse

Gasellebedriften Mynewsdesk: Smil, latter, røde bukser og gode resultater

Av Bård Lerberg 8. desember 2015

Gaselle i 2015: Det kan lønne seg å ha det gøy på jobben, med mye latter og å være litt smågal. Like, knallrøde bukser på kundearrangementer piffer opp stemningen. Men aller viktigst: Unge, ekstremt engasjerte medarbeidere som en klar suksessfaktor.

Les mer

Temaer: Økt salg, Analyse

– Smarte data er en del av ryggraden i Spotify

Av Bård Lerberg 30. november 2015

Hver dag produseres det 16.000 milliarder megabyte data. For mennesker, samfunn og næringsliv er den enorme mengden informasjon en gullgruve – og en kjempeutfordring. Fremtiden tilhører dem som kan forvandle og foredle Big Data til smarte data. Bisnode har snakket med grunnleggeren av Wayblazer og Spotifys administrerende direktør i Norden – om vår tids harde valuta: Smarte data.

Les mer

Temaer: Analyse, Smarte Data

Månedens D&B-land: USA. Lav handelsrisiko, men variable faktorer

Av Bård Lerberg 27. november 2015

I rapporten Country Risk Rating konstaterer Bisnode Dun & Bradstreet at det er lav risiko forbundet med handel i USA. Variable faktorer vil likevel kunne påvirke hele landets økonomi, både på godt og vondt. Utsiktene er stabile.

Les mer

Temaer: Analyse, Mindre tap, Rådgivning

Smarte data gir deg bedre helse og redder liv

Av Bård Lerberg 17. november 2015

Smarte data og ny teknikk kan gjøre det lettere for sykehusene. Her er seks eksempler på hvordan bedre bruk av data og smarte apparater kan redde liv og gi oss bedre helse.

Les mer

Temaer: Analyse, Smarte Data

Kredittsjekk, analyse og kundeinnsikt med smarte data.

Bisnode er et data- og analyseselskap med 2.400 ansatte i 18 land. Vi hjelper deg med å redusere risiko, finne nye kunder og øke lønnsomheten i din bedrift.

Les mer om hva vi kan gjøre for deg