<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
bg_photo_blurry.jpg

Årets norske gaselle-vinner vil høste mer mat fra havet

Av Bård Lerberg 29. november 2017


Helgelands-bedriften LetSea fra Dønna er kåret til årets norske gaselle-bedrift. Prisen ble utdelt av kronprins Haakon under den nasjonale konferansen på Christiania Theater i Oslo. LetSea jobber med å se etter nye muligheter innenfor havbruket og har tidligere vunnet Gaselle-prisen for Nordland to år på rad. (Foto: Per Thrana/Dagens Næringsliv)

Les mer

Temaer: Analyse

Dette kjennetegner sjefene i årets Gaselle-bedrifter

Av Bård Lerberg 26. oktober 2017

Hva kjennetegner daglige ledere og styremedlemmer i årets Gaselle-bedrifter i Akershus og i Østfold? Bisnodes analyseavdeling har gjort en analyse av denne gruppen – og funnet mange felles trekk.

Les mer

Temaer: Analyse

AS Norge: Liten nedgang, men næringslivet klarer seg godt

Av Per Einar Ruud 9. oktober 2017

En norsk gjennomsnittsbedrift har et overskudd på 5,6 prosent av omsetningen. Bedriften er solid, med en egenkapital på 29,1 prosent. Dette viser ferske tall fra Bisnode.

Les mer

Temaer: Analyse

Hvordan forutse kundenes neste kjøp?

Av Bård Lerberg 5. september 2017


Ønsker du å forutse kundenes fremtidige kjøp? Ved hjelp av smarte data og analyser, kan du få vite hvilke personer som med størst sannsynlighet snart kommer til å kjøpe en ny bil, ta opp et nytt privatlån eller bli foreldre. Kort sagt, forbrukere som kommer inn i en ny fase av livet – med nye behov, kjøpevaner og interesser.

Les mer

Temaer: Analyse

Bisnode Puls april 2017: Betalingsanmerkninger, konkurser og mye mer

Av Bård Lerberg 8. mai 2017

Bisnode Puls holder deg kontinuerlig oppdatert. Hver måned presenteres viktige tall og statistikk fra våre databaser. Du kan abonnere på disse tallene – kostnadsfritt. Klikk på påmeldingsknappen – så vil du automatisk motta disse statistikkene hver måned.

Les mer

Temaer: Analyse

Kvinnelige toppsjefer gir økt overskudd

Av Bård Lerberg 8. mars 2017

På toppen av næringslivet er det langt mellom kvinnene. Kun 16 prosent av norske aksjeselskaper har kvinnelig toppleder. Men hvis man ser på selskapenes lønnsomhet, sitter bedrifter ledet av kvinner i gjennomsnitt igjen med 12 prosent av omsetningen som overskudd. Her slås mannlige bedriftsledere, som kun sitter igjen med i gjennomsnitt 9 prosent av omsetning på bunnlinjen.

Les mer

Temaer: Analyse

Er du i faresonen for å bli en dårlig betaler?

Av Bård Lerberg 7. mars 2017

Den siste måneden har det blitt 75.000 nye, dårlige betalere her i landet. – Vi ser at det er mange som har et holdningsproblem, sier Richard Harborg i Bisnode. Kilde: Nrk.

Les mer

Temaer: Analyse

6 positive trender i norsk næringsliv

Av Bård Lerberg 24. juni 2016Dagens unge kalles ofte for millenniumsgenerasjonen. Eksperter hevder at denne generasjonen velger etiske arbeidsgivere, som det nå blir stadig flere av. Dette er en av seks positive trender i næringslivet i 2016. Les mer om de seks trendene.

Les mer

Temaer: Analyse

Fotball-EM er igang. Se hvilket lag som vinner

Av Bård Lerberg 8. juni 2016

10. juni starter årets høydepunkt for alle fotballelskere. 24 landslag skal kjempe om tittelen Europamester 2016. Og alle spør: Hvem vinner? Fotballfans kan nå ta del i analyser av store mengder data – og forutsi hvordan de ulike landslagene vil gjøre det i EM. 

Les mer

Temaer: Analyse

Bisnode Puls: Betalingsanmerkninger, konkurser og mer – jan. 2016

Av Bård Lerberg 2. februar 2016

Bisnode presenterer hver måned viktige tall og statistikk fra sine databaser. Du kan abonnere på disse tallene. Send din e-postadresse til baard.lerberg@bisnode.com – så vil du automatisk motta disse statistikkene hver måned. Det koster ingenting.

Les mer

Temaer: Analyse

Kredittsjekk, analyse og kundeinnsikt med smarte data.

Bisnode er et data- og analyseselskap med 2.100 ansatte i 19 land. Vi hjelper deg med å redusere risiko, finne nye kunder og øke lønnsomheten i din bedrift.

Les mer om hva vi kan gjøre for deg

Siste innlegg