<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
bg_photo_blurry.jpg

Slik økte Leger Uten Grenser inntektene med 28 prosent

Av Bård Lerberg 15. august 2017

Filippa-Wittenberg-Liselott-Raphael-Leger-uten-grenser-Bisnode
Ideelle organisasjoner er helt avhengig av sine bidragsytere. Utfordringen er å få de som alt har reagert til å gi mer – og samtidig skaffe nye givere. Leger Uten Grenser i Sverige fikk hjelp av Bisnode til å skeddersy sin CRM.

leger-uten-grenser-norge-bisnode

Utfordring: Hvor er de beste giverne?

Leger Uten Grenser så en utfordring i å bygge og videreutvikle relasjonen med både nåværende og potensielle bidragsytere. For å lykkes med det trengte de bedre kontroll når de skulle ta kontakt – og om de skulle gjøre det ved å sende et brev eller ringe. En annen utfordring var å finne flere av de mest generøse bidragsgiverne, hva som kjennetegnet dem og hvordan Leger Uten Grenser kunne finne flere slike.

Viktig med god CRM for humanitære organisasjoner

– Mange som aldri har jobbet med ideell virksomhet eller i innsamlingsorganisasjoner, forstår ikke hvor viktig det er for oss med god CRM. De fleste systemene er for enkle og undervurderer behovet for administrasjon og analyser, sier Liselott Raphael, ansvarlig for Donor Service i Leger Uten Grenser i Sverige.

Les også: Inntil 40 prosent av CRM-dataene er feil. Har du kontroll på dine data?

– Vi legger mye jobb i å få flere månedlige givere, både via telemarketing og direkte dialog

Selv om store katastrofer og andre hendelser gjør at mennesker gir ekstra mye, er det de månedlige giverne som skaper størst inntekter. Månedlige bidrag gir ikke bare en fast inntekt, det gir også Leger Uten Grenser mulighet til å planlegge hjelp mer langsiktig.

Liselott-Raphael-Filippa-Wittenberg-Leger-uten-grenser

Ny, skreddersydd CRM med mange fordeler

Leger Uten Grenser fikk hjelp av Bisnode med å utvikle en ny, skreddersydd CRM-løsning, basert på deres utfordringer og forutsetninger som en ideell aktør.
– Det var ingen enkel reise, men definitivt verdt bryet, sier Liselott Raphael (bildet). For første gang har organisasjonen nå et enkelt system som gir godt overblikk og enkel håndtering av givere, innsamling, utvalg og kampanjer.

Les også: Slik øker du kvaliteten på dine kundedata – 10 gode råd

Et selvforklarende CRM-system

– På min avdeling setter vi pris på at vi har fått et moderne, selvforklarende CRM som enkelt viser hva man skal gjøre i neste steg. Det gjør at våre medarbeidere lett lærer seg systemet, selv om de ikke har så stor dataerfaring, sier Liselott Raphael. – En ny funksjon gjør det også lettere å holde orden på tider, som når det er på tide å sende et brev eller ta kontakt via telemarketing. Dessuten er administrasjonskostnadene lave.

crm-bisnode

– Nå finner vi lett de mest lønnsomme giverne

– Vi jobber mye med segmentering, og utifra informasjonen i vår database kan vi nå gjøre strategiske valg og se hvilke av våre givere som er mest lønnsomme – og forsøke å rekruttere lignende, sier Liselott Raphael.

28 prosent flere innsamlede millioner

På to år, mellom 2013 og 2015, økte innsamlingen med drøye 28 prosent, fra 418 millioner til 535 millioner kroner. Fremgangen har flere forklaringer, men med deres nye CRM har Leger Uten Grenser spart både tid og penger.

Les også: Slik gjør du kundeinnsikt om til handling – og økt salg

Sparer tid og kostnader

– Til tross for årlig tilvekst på mellom 12 og 13 prosent, gjør CRM-systemet at vi ikke har behøvd å bemanne i samme takt. Vi sparer mye tid med de enkle verktøyene, som registrering av ulike gaver, innlesing av OCR-filer – og at man kan lage autogiro eller utskrifter som takkebrev med et enkelt trykk på en knapp, sier Liselott Raphael.

leger-uten-grenser-1.jpg

Stort potensiale med Social CRM

Erfaringene fra Leger Uten Grenser viser at den ideelle sektoren har et enormt potensial ved å bruke Social CRM. Dels baner analyser av bidragsgivere veg for større inntekter, dels kan kostnadene holdes nede, noe som betyr mer penger til de veldedige formålene.

Les også: Hjertesyke barn trenger hjelp. Bisnode hjelper med å finne hjelperne

Slik hjelper Bisnode Leger Uten Grenser

•    Finne foretak og privatpersoner som mest trolig gir penger.
•    Overblikk og enkel håndtering av givere, innsamling, utvalg og kampanjer.
•    En prosessfunksjon som forteller når det er på tide å ta kontakt.

Gode, korrekte kundedata øker salget

Et godt CRM-system skal i utgangspunktet gi støtte til selgerne i en virksomhet. Systemet strukturerer salgsarbeidet og gjør det mulig å bearbeide flere kunder samtidig. Men CRM-systemet er ikke bedre enn dataene i det. Gamle data gir mye ekstra arbeid, mens oppdaterte data gjør CRM-systemet effektivt og bidrar til økt salg.

ØK KVALITETEN PÅ DINE KUNDEDATA - KONTAKT OSS HER

New Call-to-action

 Leger uten grenser i tall:

  • Opererer i 70 land.
  • 90 prosent av de innsamlede midlene går til hjelpearbeid
  • 281.000 private givere hvorav 118 000 månedsgivere.
  • Hjelp Leger Uten Grenser å redde liv – gi din støtte her: Leger Uten Grenser

Bisnode – smarte data, analyser og kundeinnsikt

Med smarte data og analyser fra Bisnode får du et helhetsbilde av dine kunder, forretninger, muligheter og risiko – slik at du ALLTID kan ta gode, lønnsomme beslutninger. Bisnode er et ledende europeisk data-og analyseselskap med 2.400 ansatte i 18 land. 

 

Temaer: Økt salg


Kommentarer

Kredittsjekk, analyse og kundeinnsikt med smarte data.

Bisnode er et data- og analyseselskap med 2.400 ansatte i 18 land. Vi hjelper deg med å redusere risiko, finne nye kunder og øke lønnsomheten i din bedrift.

Les mer om hva vi kan gjøre for deg

Motta våre nyeste blogginnlegg!

temp-cta