<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=847228605309050&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ny kundekunnskap tok Dustin til topps

For 30 år siden startet bedriften Dustin med postordresalg av disketter – fra en dyrebutikk i Farsta i Sverige. I dag er Dustin en av Nordens ledende IT-forhandlere. Hva er hemmeligheten bak suksessen?

 

Webshop Dustin 250 Lær å kjenne kundene dine bedre. Økt kundekunnskap gir store muligheter for økt salg.

1. Utfordringen

– Å kjenne kundene sine er hemmeligheten, sier Caroline Peterson-Ullstrand, Dustin Groups CRM-sjef (bildet). – Utfordringen var at kundemassen vokste seg stadig større, og med et høyt antall bedriftskunder var segmentering en nødvendighet. Men våre egne kundedata var ikke tilstrekkelig for segmenteringen.

2. Løsningen

Med oppdatert forretningsinformasjon fra Bisnode fikk Dustin tilgang til data om sine eksisterende kunder, noe som gjorde det mulig å dele disse inn, blant annet etter bransje og størrelse. Markedsinnsatsen kunne dermed innrettes etter dette.

3. Resultatet

Som et resultat av samarbeidet med Bisnode har Dustins aktivitet mot kundene økt, og man har opplevd en effektivisering av markedsføringsbudsjettene.

Caroline-Peterson-Ullstrand-250-org – Oppdaterte kunderegistre er et stort konkurransefortrinn, sier Caroline Peterson-Ullstrand i Dustin.

Hvordan lære seg å kjenne kundene du selger til?

Dette er ikke like enkelt for alle bedrifter. Ikke minst for et raskt ekspanderende foretak innen e-handel er dette en utfordring. Det er denne utfordringen Dustin har møtt på veien til å bli en av Nordens ledende forhandlere av IT-produkter med tilhørende tjenester og løsninger.

Les også: Vil du vite mer om kundene dine – og selge til riktig målgruppe?

Slik startet eventyret

Dustin ble startet av entreprenørene Ulla og Bo Lundevall da de fikk idéen med å selge fargerike floppy-disketter på postordre fra sin dyrebutikk. Drøyt ti år senere, omtrent samtidig som internett-kjempen Amazon så dagens lys, åpnet de sin første webshop.

Fra et lite frø til stor aktør

– Dustin har vokst fra et lite frø til en stor aktør på markedet. En slik utvikling stiller nye krav til et foretak, ikke minst når det gjelder markedsføring og salg. Likevel hadde Dustin en nokså ensrettet markedsføring et godt stykke inn på 2000-tallet, sier CRM-sjef Caroline Peterson-Ullstrand.

Treffsikker markedsføring

For ti år siden var Dustins eneste markedsaktivitet å sende en og samme katalog til alle kunder. Nå er situasjonen en helt annen.

– Vi er på en reise der vi utnytter kundeinnsikt i alt vi gjør, ikke minst i markedsføringen. Vi må kjenne våre kunder for å planlegge våre markedsaktiviteter, sier Caroline Peterson-Ullstrand. Ettersom omkring 90 prosent av Dustins salg er B2B, er det spesielt bedriftskundene man vil ha mer informasjon om.

Les også: Norges største nettbutikk øker salget – uten økt risiko

Gaute-og-Pål-250 Ønsker du mer informasjon? Vennligst kontakt Gaute Dahl eller Pål Oscar Abrahamsen i Bisnode.

Trengte mer er enn bare transaksjonsdata

– Vi hadde transaksjonsdata om våre kunders innkjøp, men vi trengte mer informasjon enn det. Vi ville vite hvor store foretak som handler hos oss var, hvilken bransje de tilhørte, hvilket IT-potensial de hadde – kort sagt alt som kunne hjelpe oss å rette spesielle markedsaktiviteter mot ulike grupper.

– Oppdaterte kunderegistre er et stort konkurransefortrinn

For å løse problemet besluttet Dustin å oppdatere sine kunderegistre i Danmark, Norge og Sverige ved hjelp av Bisnodes data. Tjenesten gir Dustin kontinuerlig oppdatert informasjon om deres kunder i landene, noe som ifølge Caroline Peterson-Ullstrand er et utrolig konkurransefortrinn.

Les også: Slik selger du til 25 millioner forbrukere i hele Norden

Grunnlaget for kundekommunikasjon

– Bisnodes kundedata, sammen med våre egne, er grunnlaget for hvordan vi prioriterer og kommuniserer med våre kunder. Størrelsen på et foretak kan eksempelvis hjelpe oss å bestemme om vi skal kontakte dem med en DM eller med et selgerbesøk. Vi har også begynt med bransjetilpasset kommunikasjon, sier Caroline Peterson-Ullstrand.

Mer nærvær hos kundene

– Målet med denne satsingen er å øke vårt nærvær hos kundene og å få bedre avkastning på hver markedsføringskrone. Jag kan ærlig si at vi har lyktes med begge deler. Dessuten skaper dette merverdi for våre kunder som mottar informasjon som er relevant for akkurat dem, avslutter Caroline Peterson-Ullstrand.

Slik hjelper Bisnode Dustin

1. Dustin ville ha bedre kontroll med sine bedriftskunder, som står for drøyt 90 prosent av Dustins salg. Kundegruppen har vokst dramatisk, og gruppens bredde gjør at man må møte ulike segmenter forskjellig med hensyn til salg og markedsføring.

2. Dustin samler selv inn endel transaksjonsdata om sine kunder, men savnet data om foretakenes bransje, størrelse, adresse og regnskap. – Å samle inn disse dataene selv vil være nesten umulig, mener CRM-sjef Caroline Peterson-Ullstrand.

3. Bisnode foreslo at Dustin Group skulle oppdatere sine kunderegistre i Sverige, Norge og Danmark med informasjon fra Bisnodes databaser. Dette gir Dustin enkel tilgang til kompletterende data om samtlige bedriftskunder i de tre landene.

4. Informasjonen som Dustin får gjennom Bisnode danner, sammen med foretakets egne transaksjonsdata, grunnlaget for deres segmenteringsarbeid – og viser hvilken type markedsinnsats som skal rettes mot ulike grupper.

Vil du også ha bedre data og innsikt om dine kunder i Norden?

Vennligst kontakt Gaute Dahl eller Pål Oscar Abrahamsen i Bisnode for mer informasjon.

Gaute Dahl, leder internasjonale forhold. E-post: gaute.dahl@bisnode.no Mobil: 45 00 44 60.
Pål Oscar Abrahamsen, rådgiver Datakvalitet og CRM. E-post: poa@bisnode.no Mobil: 93 42 87 51.

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner dem for deg.
Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
Kunder: Lær å kjenne dine kunder bedre. Økt kundekunnskap er økt salg.
Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
Nye leverandører: Vi finner de solide.
Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?
Kontaktdata: Har du korrekte, oppdaterte data på kundene dine?

Dette er Bisnode

Bisnode er Europas ledende leverandør av kreditt- og forretningsinformasjon. I Norge er vi 250 personer som hjelper foretak med å øke lønnsomheten.

Motta våre nyeste blogginnlegg!